Над 20 са последващите трусове след земетресението в Пловдивско Усетено е най-много в Пловдив, Първомай и Пазарджик, но също в София и Благоевград

Взривно устройство е хрърлено пред американското посолство в Черна гора, извършителят се е самоубил

Протести на ученици в САЩ за повече контрол над продажбата на оръжия

Земетресение от 4,8 по Рихтер край Асеновград тази нощ

Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Деца садят 930 дървета в София Фандъкова и АПИ обсъдиха възможността за подлез при Казичане на Източната тангента

Кметът на София Йорданка Фандъкова участва в засаждане на дървета в столичното 31 Средно Училище „Иван Вазов“.

В дворовете на училища и детски градини с София до края на месеца ще бъдат засадени 930 дървета, които Столичната община ще предостави. Малчуганите ще трябва и да се грижат за растенията, обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова. „Тази година са засадени 1700 дървета покрай улиците и булевардите на София – с тези 930 ще имаме рекорд по засаждане на нови дървета в градската част на столицата“, обясни още Фандъкова. Проектът е част от реализирането на идеята на местната власт „Моята зелена детска градина“ и „Моето зелено училище“. В акцията се включват 175 учебни заведения.

10 хил. дървета пък са засадени в землището на Суходол. През 2018 г. там трябва да има нови 120 хил. растения.

За почистването на София през 2018 г. са предвидени над 183 млн. лв. – над 6% повече от средствата през тази година. Приоритет е намаляване количеството депонирани отпадъци, като средствата за дейността се намаляват с 1 млн. лв. Улиците пък ще бъдат измивани по-често.

Кметът обяви и, че е обсъдила с Агенция Пътна инфраструктура изграждането на подлез при Казичене на Източната тангента по искане на живеещите там. Фандъкова е провела среща с председателя на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов във връзка с реализирането на проекта за разширението на Южната дъга на Софийския околовръстен път в кв. „Младост“ до автомагистрала „Тракия“.

Фандъкова обясни, че е заявила на изпълнителите на ремонта на бул. “Дондуков” от фирма „Трейс“, че ги контролират не само надзорът и общината, но и гражданите. Тя уточни, че обектът е още в строителство. 1 декември е срокът за завършване, а на 20 ноември пускат движението по булеварда. „Ако нещо не е направено както трябва, фирмата ще го направи отново“, обеща кметът по повод съмнения в качеството на ремонта. „През уикенда беше асфалтирано кръстовището на бул. „Дондуков“ и ул. „Г. С. Раковски“. Преходът между асфалт и паветата по технология се прави след като новият асфалт изстине. Тогава той може да бъде срязан без да се наруши целостта на настилката в участъка. След изрязването на асфалта се слага гранитна ивица, около която се възстановява паважа, така че прехода между двете настилки да бъде завършен“, разясни Фандъкова. Тя увери, че изграждането на третия лъч на метрото се движи в срок.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. А преди подлеза не е ли по-важно да се ремонтират и благоустроят ”крайните квартали”сандакова? Там живят хора, деца, пенсионери, работещи, за разлика от теб и подобните ти паразити. Та тая дори не може да държи лопата както подобава:) хахахаа мързеливо, по-мързеливо, най-мързеливо . В нейното село не е ли копала? Или тя се е уредила шо партийна комсомолска линия да не копа както и сега да не работи. Кога тази мърлячка ще бъде изхвърлена от София? Може и България.

Отговорете