Деца се включиха в матине край Коледното дърво в къща „Клианти” в Старинен Пловдив

Матине край Коледното дърво се проведе в къща „Клианти” в Стария град в Пловдив. Събитието е част от празниците „Светлина и надежда” 2018 и представлява съвместен проект на Общински институт „Старинен Пловдив” и детска градина „Майчина грижа”.

Най-напред четиригодишните деца от втора група изслушаха приказка за историята на Коледното дърво и Дядо Коледа. После малчуганите участваха в творчески работилници, като оцветяваха и изрязваха елхички, като не пропуснаха да покажат произведенията си в импровизирана изложба, а след това се включиха в драматизация на приказка с Дядо Коледа, където всяко дете влезе в ролята на приказен герой.

Накрая децата получиха от любимите си лакомства- бонбони, донесени специално от Дядо Коледа за тях. „За втори път гостуваме на къща „Клианти”. Нашите възпитаници с голям интерес участваха в различните занимания. С коледните песнички, които подготвихме, искаме да поздравим гостоприемните домакини. Пожелаваме на всички весели и щастливи Коледни празници”, заяви Светлана Джаникян, заместник-директор на ДГ „Майчина грижа”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони