Джансу Дере изпраща лоша година

Любимата актриса на множество турци и българи от популярни и у нас сериали като "Мрежа от лъжи" Джансу Дере днес навършва 42 г. Брюнетката изпраща определено лоша година, след като още през януари пожар избухна в къщата й, а седмица по-късно бе приета в болница, след като й стана лошо по време на полет от Турция до Испания. При прегледа на Дере на летището бе установено хранително отравяне. Заради това тя пропусна церемонията за награждаването й на 8-ото издание на наградите "Златни лозя", които се присъждат от 2014 г. за местния празник на село Торвизкон, Испания, което е сред "националните културни ценности" на страната. Дере бе отличена за ролите си в така популярните и на Пиринеите турски сериали. 

По-късно през годината псевдофенове си направиха шега с нея, публикувайки видео и информацията в Тик Ток, че е изчезнала при жестокото земетресение в Турция, което отне живота на хиляди. След няколкодневно издирване обаче бе потвърдено, че тя е оцеляла, но се е записала като доброволка в кризисен център и помага на пострадалите. 

Все пак тя имаше и положителни моменти. "Асия" от сериала „Мрежа от лъжи“ откри летния сезон след финала на филма, като сподели своя снимка по бикини в Instagram. Дере, която има 2,2 милиона последователи, получи 150 хиляди харесвания в рамките на час. 

Най-важната й мисия обаче е успешна. Тя се включва активно в различни социални каузи, като последната беше преди няколко дни.Дере беше тазгодишният посланик на проекта Pink Ball on the Field, който се осъществява в сътрудничество с Anadolu Health Center и баскетболния клуб Анадолу Ефес. Розовата топка бе използвана на терена в мача на турския тим с Реал Мадрид на 12 октомври 2023 г., за да напомни още веднъж животоспасяващото послание за ранна диагностика на рак на гърдата. 

Повече от 2 милиона жени по света се диагностицират с рак на гърдата всяка година. 

Дере каза по този повод: „Според това, което научих, ракът на гърдата е най-често срещаният рак при жените в Турция, с 25 процента заболели сред всички видове рак. Ще бъда на терена с Розовата топка, за да напомня, че ранната диагностика спасява животи при такъв често срещан вид рак, който засяга една от 8 жени, и искам да приканя жените да следят здравето си“, каза тя и добави: „През последните години си спомнихме отново, че нашето здраве е по-ценно от всичко друго. Има много неща, които можем да направим, за да защитим най-ценния си актив. За жените, особено след 40-годишна възраст, минаването на мамография веднъж годишно и прегледът при лекар са сред най-важните неща. С проекта за мен е много ценно да напомним на себе си и на нашите близки за това и, което е по-важно, да подчертаем колко е важно да предприемем тази проста, но животоспасяваща стъпка“, каза още тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали