Отстраниха от длъжност кардиолога, поставял стентове на здрави сърца

Премиерът Борисов посети Голямата базилика на Филипопол в Пловдив (НА ЖИВО)

Могерини: Преговорите със Северна Македония и Албания са от решаващо значение и за ЕС

Зареждат 6-ти блок на АЕЦ „Козлодуй” със свежо гориво

Англичанин е с опасност за живота след пожар в Разградско

Геният на Гео Милев – труд и честност Кратък живот, белязан от изумително работолюбие и шедьоври

Акция на гръцката полиция в окупирана от мигранти сграда в Атина

1300 км безплатно на година Хибридната Sonata се възползва от слънчевата енергия

Възрастен мъж загина след удар от кола край летище „Варна“

Крадци задигнаха 250 метра от тролейбусната мрежа в Русе

САЩ: Русия блокира ученията на НАТО в Черно море

Румен Радев призова сънародниците ни в САЩ да се върнат в България

На косъм от смъртта бил един от пациентите на кардиолога, поставял стентове на здрави сърца

Собственик на дупнишка финансова пирамида се хвърли от 7-ия етаж на блок в Благоевград

Спират движението на камиони над 12 т по автомагистралите днес

Джеймс Матис: Основните заплахи срещу САЩ започват с Русия

Номинираният за министър на отбраната на САЩ пенсиониран генерал от морската пехота Джеймс „Лудото куче“ Матис заяви пред Сената на страната по време на встъпителното си изслушване, че подкрепя взаимодействие с Русия, но и че Кремъл „представлява основна заплаха за САЩ, предаде Breitbart, цитирана от „Фокус“.

„Основните заплахи за САЩ започват с Русия и те включват всяка страна, която се опитва да заплашва околните държави чрез насилие, оръжия за масово поражение или чрез необичайни методи. Същевременно ние сме в епоха, в която трябва да отбиваме заплахата на тероризма“, заяви той. На въпрос относно руската намеса в Сирия ген. Матис заяви, че „напълно съм за намесата, но трябва да признаем реалността – Русия намали броя на сферите, където можем да общуваме и сътрудничи и увеличи броя на сферите, където трябва да се противопоставяме“, добави той.

Пенсионираният генерал посочи, че Русия и Китай са „големи предизвикателства“ пред САЩ. „Когато идентифицираме сферите, където не можем да си сътрудничим, ние трябва да се изправим срещу поведението на Русия и да се защитаваме, ако тя реши да действа срещу интересите ни. Предизвикателствата , които Русия представлява включват притеснителни послания от Москва, свързани с използването на ядрено оръжие, нарушения на договори и използване на тактики от хибридната война, за да се дестабилизират други държави, както и участие във хакване и информационна война“, посочи той.

„Подкрепата към НАТО ще е в основата за справянето с тези предизвикателства и ние ще се нуждаем от обща стратегия, която да засили Алианса и да подготви Пентагона да се противопостави и на традиционни и на нововъзникващи се заплахи“, добави ген. Матис, който посочи, че руският президент Владимир Путин е избрал да бъде стратегически конкурент на САЩ.

„Ние общувахме с Русия дори и по време на най-тъмните дни на Студената война и смятам, че новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп ще си взаимодейства с Русия и Сега. Общуването трябва да служи за постигането на националните цели“, добави той.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. А какво е с промяната в конституцията, за да може да се кандидатира за поста… Седeмте години са нужни за размисъл, равносметка и оттърсване от предразсъдъци (например oт промиване на мозъка).

    1. Не промяна на конституцията, а изключение от закона за граждански контрол над американската армия, което изключение комисията по въоръжените сили към американския Сенат може да направи и ще го направи.

  2. А какво е с промяната в конституцията за да може да се кандидатира за поста… Седeмте години са нужни за размисъл, равносметка и оттърсване от предразсъдъци.

  3. „…. и те включват всяка страна, която се опитва да заплашва околните държави чрез насилие, оръжия за масово поражение или чрез необичайни методи.“ – но само, когато става дума за други държави :)…

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.