Джейн Сиймор - секси и на 68

68-годишната актриса Джейн Сиймор, която изигра легендарната доктор Куин лечителката, изрази недоволство от модните дизайнери, тъй като отбягват да рекламират новите си модели чрез жени на нейната възраст. "Никога не ми е плащано да нося определени неща, но днес дизайнерите съвсем нямат куража дама на моята възраст да стане лице на тяхна марка", споделя холивудската звезда.

Въпреки това актрисата, която е известна и с ролята си на момиче на Бонд във филма "Живей и остави да умреш", отбеляза, че не гони актуалните тенденции в модата и се радва да облече нещо, което просто й харесва, дори да се смята за демоде. "Не ме интересува дали е приемливо да нося една и съща рокля няколко пъти или не. Ако тя ми хареса и пасва на повода, по който ще я облека, ще го направя", казва Сиймор.

Джейн споделя още, че през 90-те години често е носила дрехи на Донатела Версаче. "Джани Версаче често ми даваше назаем рокли, които бяха направени за Донатела, защото бяхме със същия размер", споделя Джейн.

Актрисата си спомня, че преди години облякла и рокля на Ескада с полупрозрачно боди. "Все още не мога да повярвам, че съм го направила! Тогава често получавах рокли от тази марка, защото

бях муза на дизайнера Брайън Рени

На партито всички мъже искаха да ми оставят телефонния си номер, но аз само казвах: „Добре, чао-чао!“ А моето гадже по онова време беше известен рок музикант и скъса с мен затова, че съм провокирала мъжки мераци", споделя през смях Джейн, която в онези години е била в любовна афера с Мик Джагър.

Трябва да се отбележи, че и други знаменитости се оплакват от дискриминация от страна на дизайнерите. Така например актрисата Кристина Хендрикс и моделът Ашли Греъм заявиха, че им е трудно да си намират подходящи рокли, тъй като модните дизайнери предлагат тоалети в най-минималните размери, едва ли не предназначени само за подиума и за прекалено слаби манекенки. И Бионсе твърдеше, че в началото на кариерата й било трудно да си намира вечерни рокли, тъй като никой не искал да шие специално за нея заради цвета на кожата ѝ.

Ако се върнем към актриса Джейн Сиймор, то тя твърди, че се чувства секси и на 68 години и не се притеснява от старостта. "Нямам нужда да си слагам ботокс - доверява звездата пред сайта Контактмюзик. - Искам да дам кураж и на другите дами на моята възраст да не се боят от бръчките."

За последно актрисата участва в сериала "Методът Комински", превъплъщавайки се в образа на 70-годишна жена. Пред камерата тя се снима със сива перука, като не скрива нито една от бръчките си.

Вярна на себе си

Сиймор цял живот спазва принципа да бъде вярна на себе си. Поради този факт счита, че никога не е имала проблем да получава роли и с напредването на възрастта. "Никога не съм била по-щастлива - доверява Сиймор. - Имам си 70-годишен приятел, Дейвид Грийн, който е режисьор и продуцент, имам чудесно семейство. Мисля, че животът се отнася добре с мен."

Джейн е майка на четири деца - на Катрин 37, Шон 33 и на 23-годишните близнаци Джон и Кристофър.

Джейн Сиймор е родена на 15 февруари 1951 година във Великобритания. Участвала е в над 140 филма и сериала. Два пъти е печелила Златен глобус – за „Д-р Куин: Лечителката“ през 1996 година и за „На изток от рая“ през 1982 година.

Коментари

Задължително поле