Дженифър Лав Хюит: Телевизията подчини киното

Актрисата все още знае какво сте правили миналото лято

Човешкото тяло е храм, а не супермаркет

Не умея да пазя тайни и съм лоша лъжкиня

Не снимам чисто голи сцени. Според мен е по-секси да се остави въображението да довърши цялостната картина. Това, което не показваш разпалва мозъка и е още по-вълнуващо. Не трябва да подценяваме силата на собственото си въображение

Дженифър Лав Хюит е изящно екранно бижу с великолепно тяло, изразително лице, магнетична сексуалност и впечатляваща кариера в киното, телевизията и музикалната индустрия. Тя се ражда в мащабния и наситен с мачизъм американски щат Тексас и още от малка започва с артистичните изяви. Тя пее, свири и играе. Премества се в Лос Анджелис, за да преследва професионална кариера в шоубизнеса. Започва с реклами и е забелязана от холивудските акули, които скоро я пускат в океана на тийн хорър киното. Тя става международен секс-символ с играта си в младежките трилъри “Знам какво направи миналото лято” и “Още знам какво направи миналото лято”. Нейната героиня Джули Джеймс се превръща в персонификация на жанровия архетип на секси тийнейджърката в опасност, преследвана от побъркан убиец. Хюит продължава с роли във “Фатални жени” и “Смокинг”, а през последното десетилетие трайно се мести на малкия екран с изяви в поредици като “Шехот от отвъдното”, “Клиентски списък”, “9-1-1”, “Престъпни намерения” и други.

- Дженифър, Вие успешно преминахте от големия към малкия екран. Сега мнозина в индустрията смятат, че се намираме в нова “Златна телевизионна ера”. Така ли е?

- Със сигурност е така. В последните години станахме свидетели на невероятен подем на телевизионните сериали и мини-сериали. Изключителни продукти като “Игра на тронове”, “Престъпна империя”, “В обувките на сатаната”, “Истински детектив”, “Фарго”... Толкова са много, че е трудно да се изброят дори половината. Постоянно излизат невероятно качествени поредици. Аз лично съм страшно доволна от своя професионален преход към сериали. Съгласна съм с тези, които говорят за нова “Златна ера”. Телевизията подчини киното.

- Как гледате на новата роля на социалните мрежи в живота на хората и влиянието на Интернет върху развлекателната индустрия?

- Огромно е влиянието, всичко се променя, хората вече не могат да живеят без своите смартфони и постоянната връзка с профилите си в различните социални мрежи. В самото начало аз подходих плахо към драстичния технологичен процес и бях като 90-годишна жена. “Туитър” и “Фейсбук” бяха като непроходими джунгли за мен. Но се адаптирах и трябва да призная, че е забавно и полезно за един артист да може достигне до толкова много хора онлайн. Преди години когато трябваше да промотираме някой филм на свое разположение имахме само стриктно разпределените интервюта с традиционните медии. Сега всичко е толкова по-отворено и забавно. Разбира се, човек трябва да внимава със съдържанието, което публикува в Интернет. Лично аз не умея да пазя тайни и съм лоша лъжкиня и затова не съм от хората, които изпадат в дълги и откровени монолози в мрежата. Но редовно пускам кратки видеа и снимки, за да държа зрителите в течение на моите проекти.

- Вие изиграхте доста провокативен персонаж в сексуално заредения сериал “Клиентски списък”. Докъде сте готова да стигнете с голите сцени?

- По принцип избягвам натуралистичните секс-сцени и не съм от актрисите, които се чувстват комфортно с голите снимки. Не е по моята част. Ако “Клиентски списък”, например, беше правен за HBO или Showtime, където се допускат далеч по-нецензурирани моменти, аз със сигурност щях да имам проблеми с това. Направо щях да откажа ако в сценария имаше изискване да се съблека напълно. Също така според мен е по-секси да се остави въображението да довърши цялостната картина. Това, което не показваш разпалва мозъка и е още по-вълнуващо. Не трябва да подценяваме силата на собственото си въображение.

- Но и без откровена голота в сериала има доста пикантни сцени. Как се подготвихте за тях?

- В самото начало си беше доста изнервящо, особено първия ден. Аз съм актриса, но си имам сериозно психологическа бариера. Повечето мъже на снимачната площадка не ги познавах, а бях само по еротично бельо. За щастие те се оказаха истински джентълмени. Направиха преживяването прекрасно и помогнаха да бъда спокойна и да си изиграя сцените без силно притеснение. Но интимните кадри винаги са били нещо специално. В случая снимахме епизоди с еротични масажи. Аз бях по бельо, а мъжете си бяха почти чисто голи. И толкова много пора ни гледаха. Трябваха ми няколко дубъла, за да свикна с цялата обстановка и да се почувствам комфортно и в свои води. Другият важен момент е свързан с това как се възприемаш чисто физически. Важно е да си в добра форма. Аз съм от хората, които дълги години са се старали да бъдат едновременно здрави и добре изглеждащи. Човешкото тяло е храм, а не супермаркет.

- Вие се пробвахте и зад камерата по време на финалния сезон на “Шепот от отвъдното”. Как беше преживяването?

- Режисирах последните епизоди и бях изключително развълнувана. За мен това бе едновременно предизвикателство и привилегия. Много се забавлявах. Мога да го определя като преживяване, което ме изпълни със задоволство и гордост.

- Какво Ви привлича в режисирането на сериал?

- В конкретния случай аз бях в удобна позиция защото целия екип ме познаваше отлично и хората бяха свикнали с мен. Да режисираш професионалисти, с които работиш от години дава допълнителен комфорт и много възможности. Аз знаех силните места на моите колеги, наблюдавала съм ги от години, чувствам се уверена, че знам какво да фокусирам, на какво да наблегна. Още от първия ден внимателно гледах целия процес и бях въвлечена в историята, персонажите, интригата, драмата, всичко. Най-важното в режисурата според мен е работата с актьорите. Там се случва магията, която после гледаме монтирана като готово и полиран продукт. За мое щастие колегите и приятелите ми от “Шепот от отвъдното” наистина демонстрираха изключителен професионализъм и въображение. Изобщо не е толкова трудно да режисираш подобен качествен колектив.

Коментари

Задължително поле