Джереми Корбин: Тереза Мей трябва да подаде оставка

Снимка: Архив

Лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин призова министър-председателката Тереза Мей да подаде оставка след загубите, които претърпя партията й на вчерашните парламентарни избори, предаде The Guardian.

„Тя загуби места на консерваторите, загуби гласове, загуби подкрепата и доверието. Това е достатъчна причина да си ходи и да отстъпи място на правителство, което действително ще представлява хората в тази страна”, заяви Корбин.

https://twitter.com/Channel4News/status/873021040573763584

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Същевременно Мей заяви, че Великобритания се нуждае от стабилност и тя ще поеме отговорността да я осигури, ако спечели най-много места в парламента.

„Ако се окажат верни прогнозите, че Консервативната партия печели най-много места и вероятно най-много гласове, на нас ще се падне задачата да осигурим този период на стабилност и точно това ще направим”, каза Мей, след като бе преизбрана в своя окръг Мейдънхед.

https://twitter.com/AFP/status/873039815540748292

 

 

 

 

Публикуван след края на изборния ден екзитпол показа, че консерваторите губят абсолютното си мнозинство в долната камара на британския парламент.

Мей свика избори три години по-рано от предвиденото, за да увеличи подкрепата си за политиката си по отношение на брекзит, както и да затвърди мястото си в ръководството на своята партия.

Резултатите, за момента само прогнозни, обаче са противоположни на намеренията й консерваторите ще имат 318 места, с 13 по-малко от сегашните си.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – [email protected] И [email protected]М

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа