Джесика Алба: Пия шотове текила преди секс сцени

 

Аз съм един добър началник

Гордея се със служителите си

Филмовата интимност е странно нещо

Избягвам тестените храни, наблягам на протеина

Разкошната Джесика Алба извървя пътя от старлетка и плажно зайче до бизнесдама със състояние от над 300 милиона долара. Днес тя е много по-заета с разработването и представянето на продуктите на компанията, на която е съосновател The Honest Company, отколкото с ролите, но намира време и за тях.

Тя израства в Калифорния и започва да се снима още в ранните си тийн години. В началото на новия век Джесика Алба става секс-символ и култивира репутацията на атрактивно „плажно зайче” с роли във филми като Град на греха”, „Опасно синьо”, „Фантастичната четворка и сребърния сърфист” и др.

Преди почти десетилетие основава собствен бизнес с идеята да продава разнообразни потребителски стоки, но най-вече бебешки продукти, с максимално чист и етичен произход и процес на производство. Компанията става изключително успешна, разраства се бързо и в момента се оценява близо два милиарда долара. После Алба пусна и особено успешна линия продукти за грижа за кожата. Самата тя е ходеща реклама на собствения си бизнес.

- Джесика, коя роля ви подхожда най-много днес - актриса, майка на три деца или жена, която управлява бизнес за стотици милиони долари?
- Старая се да бъде едновременно бизнесдама, майка, а и все още съм актриса, но не се снимам толкова често. Правя много компромиси. Трите ми деца са основен приоритет. Да отглеждам щастливи деца е изключително важно и ми дава възможност да работя по-усърдно и успешно в другите сфери на живота ми. Умението да управлявам времето си и да отделям внимание на компанията е изключително важно.

Страшно съм щастлива, че компанията стана толкова успешна. Трябва да благодаря на всички хора, които вложиха толкова много талант и концентрация в развиването и маркетирането на нашия бизнес. Моите колеги и служители са истински герои и не е възможно да изразя с думи колко много им дължа.

Шоубизнесът разчита много на колаборацията. Работата в киното е основана на старателна подготовка. В идеалния случай може да се забавляваш докато правиш филми, но без подготовка и концентрация си обречен на неуспех. В шоубизнеса аз изразявах своята креативна страна.

Да управлявам бизнес ми дава възможност да изразя други аспекти на характера си. Много е различно - на теб разчитат много служители. Всеки със своите мечти, страхове и цели. Няма как да не осъзнаеш в един момент колко важно е да структурираш управлението на бизнеса, така че тези хора да останат доволни и да идват на работа мотивирани и енергични, с желание да допринесат за голямата кауза и за успеха на компанията. Надявам се, че засега се справям с тази задача като шеф. Искам да съм добър началник.

- Имате ли рецепта за лидерство?
- Много търпение и учене от най-добрите. Отне ми сериозно количество време да открия какъв тип лидер точно съм аз. Сега се чувствам удобно в тази роля. Но несъмнено трябваше да се уча много и да абсорбирам много ценни съвети, тактики, стратегии и примери.

Първите години беше трудно и бурно. Общуването с успешни бизнес дами като Шери Сандбърг и Мари Дилън ми даде увереност, че и аз като жена имам какво да дам на този свят и мога да заслужва своето място на голямата маса. Сега всичко е прекрасно, върви по вода, а натрупаният опит несъмнено би ми помогнал при евентуални кризи. Защото такива винаги се случват.

В корпоративния свят никога не знаеш какви предизвикателства ще се появят на хоризонта. И трябва сериозна подготовка за по-облачни обстоятелства. Това също е важен урок, който успях да науча през годините на развиване на нашата компания.

- Какви са тайните ви в кухнята?
- Общувах с диетолог, който разработи режима „3-2-1” - особено подходящ за бързо връщане на формата след раждане и по време на кърмене. Тази диета набляга на закуската, която се състои предимно от омлет от белтъци или обезмаслено сирене.

Обядът е голяма салата, а вечер може месо - пилешко или пуешко, без кожа. Избягвам или ограничавам тестените храни, захар, сол, сосове, алкохол, кафе. Понякога хапвам малко шоколад.

- Кое ви беше най-трудно, когато снимахте редовно големи филми?
- Може би секс сцените. Не точно най-трудно, но най-странно. Преди по-интимни сцени си разработих система за успокоение - шотове с текила.

Факт е, че Пиърс Броснан и Брус Уилис, например, са изключително привлекателни мъже, но за мен си остава странно. Трудно ми е да се фокусирам. А понякога наистина е трудно и дори малко гнусно, защото трябва да изглеждате много интимни. Целувате се, усещаш вкуса и аромата на кожата му, а зрителите трябва да повярват, че ти желаеш този човек силно”.

Дълго време дори си мислех, че не постъпвам професионално. Смятах, че на най-добрите актьори, не им се налага да пият шотове текила преди секс сцени и не се чувстват неудобно от такива сцени.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта