Джигитът без книжка, затрил велосипедист, карал надрусан

25-годишният неправоспособен Петър Здравков, който преди седмица блъсна фатално с колата си 39-годишния велосипедист Мартин Чикалов до Морската градина във Варна, е седнал надрусан зад волана. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

След инцидента Здравков заряза возилото си БМВ и избяга. Разследващите не успяха да го открият на адреса му и го обявиха за общодържавно издирване. Здравков се предаде 20 часа след това и му бе направена проба за дрога.

Съдебно-химическата експертиза е установила, че в кръвта му е имало кокаин и канабис. С определение на Варненския окръжен съд в края на миналата седмица Здравков бе задържан под стража. Той е обвинен, че е причинил по непредпазливост смъртта на балетиста Мартин Чикалов, избягал е от местопроизшествието и е шофирал без книжка. На 18 септември арестантът може да обжалва мярката си. От прокуратурата добавиха, че представеното в съдебната зала от защитата удостоверение за промени в постоянния адрес на младия мъж показва, че същото е издадено на 11 септември в 14,05 ч, минути преди Петър да се предаде.

Коментари

Задължително поле