Джигитът от ралито в Шумен е вече зад решетките

Окръжна прокуратура във Варна проверява сагата с 5-годишното издирване на Николай Георгиев

Злополучният автомобилен състезател, който при планинско рали в Шумен се вряза с колата си в публиката и нарани 4 души , е вече в затвора. Той сам се предаде във вторник в дирекция "Съдебна охрана" след 5-годишно издирване от правосъдието в България. Окръжната прокуратура във Варна започна проверка на органите по това издирване за изпълнение на влязла в сила присъда на 45-годишния Николай Георгиев, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

Той е бил осъден на 3 години лишаване от свобода при общ режим за длъжностна измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай. Търсен ли е бил, адекватни, навременни и правилни ли са били действията на служителите от органите на издирването са част от въпросите, на които прокуратурата ще търси отговор и отговорност. Прокурор от Окръжната прокуратура във Варна извършва лично проверката на действията на издирвачите.

Както вече съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна, наказателното производство срещу Николай Георгиев и съучастника му Петър Петров, улеснил осъдения в извършване на документната измама за над 79 000 щ.д., е било неколкократно спирано и възобновявано. Георгиев е бил привлечен задочно към наказателна отговорност за престъпление по член 212, ал. 5 от НК и признат за виновен, като присъдата му влязла в сила през 2013 год. От тогава е обявен за общодържавно и международно издирване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право