Зрелищен дуел във „Фермата“ отстреля още един участник преди финала

Венецуела и Русия ще проведат съвместни военни учения

Макрон обеща повишение на минималната заплата със 100 евро

Конституционният съд на Молдова отново отстрани Додон

Доналд Туск: Няма да предоговаряме Брекзит, но сме готови да помагаме на Великобритания

Откриха случаи на ку-треска по овце във Видиинско, заразен е и мъж

Проф. Георги Близнашки: Във Франция хората знаят за какво протестират, а у нас имат странни искания

Кметът на Благоевград с послание към децата в „Часът на приказния разказвач“: Няма по-хубаво място от дома

Министър Ангелкова: Туризмът хармонира с екологията, а лифтът е най-екологичния вид транспорт

Европа с отлична оценка за пътищата ни Асфалтът отговаря на всички стандарти, показват взетите проби, анализирани в Италия

Заев до Каракачанов: Мое право е да бъда македонец и да говоря македонски език

Пената и Любко заедно за ЧРД на Ганчев

Станишев: България и Румъния са изпълнили всички критерии за Шенген, играе се непочтена игра

Сайтът за глоби на КАТ рухна заради нов софтуер (обзор) Блокирани са и системите за издаване на шофьорски книжки

Може ли да имаме повече от един трудов договор едновременно

Джинджифил срещу болки в гърлото

При болки в гърлото и хрема джинджифилът може да се окаже много полезен. Макар че широката му употреба е най-вече в качеството му на подправка, той има и лечебни свойства.

Използва се при главоболие и мигрена, но спомага и за облекчаване на настинки и регулиране на кръвното налягане. Коренището на растението или вертикалната част на корена се консумира най-често.

В корена на джинджифила се съдържат 14 основни биоактивни вещества. Освен това общото съдържание на феноли в джинджифила е 157 мг/100 грама коренище, а флавоноиди – 5,54-11,4 мг/грам сухо тегло, или 2 пъти повече в сравнение с чесън, лук, папая, черен чай, добавя специалистът по храните.

Джинджифилът се използва най-често през есента и зимата, защото е доказано, че подсилва имунитета чрез потискане на синтеза на простагландини и левкотриени, както и чрез потискане на 5-липоксигеназа.

Изключително полезна е употребата на джинджифил в комбинация с мед, някои добавят и лимон.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.