"Джи Пи Груп": Групи от хора, които имат определени интереси, ни сатанизират

Решението на компанията "Джи Пи Груп" да се оттегли от участието в обществени поръчки у нас е заради клеветническа кампанията срещу строителната фирма. Това заяви пред Нова тв изпълнителният директор на фирмата Владимир Житенски. Житенски отрича да има политически чадър над компанията и обяви, че фирмата ще чисти името си в съда. Главният прокурор Сотир Цацаров потвърди, че срещу компанията е образувано досъдебно производство за пране на пари.

"Сатанизират ни по този начин и разговорът ще продължи в съда. Винаги сме спазвали законите в тази страна, определени групи от хора, които имат определени интереси, ни сатанизират и ни вкарват в режим на карантина, изолират ни", заяви изпълнителният директор на компанията Владимир Житенски.

Той обясни, че компанията сама е решила да се оттегли от спечеления търг за изграждането на тунел "Железница", който е част от трасето на магистрала "Струма". България получи европейско финансиране за магистралата и ако не изпълни последната отсечка от трасето в срок, може да изгуби всички средства, получени за магистралата през последните години.

„Ние сами се отдръпнахме от проекта за строителство на тунел „Железница”, който е част от един голям проект за няколко милиарда. Ако ние не се отдръпнем и започнем да проявяваме некоректност към страната си, ще загубим всичките тези средства”, заяви Житенски.

Коментари

Задължително поле