Джи Пи Груп: До момента прокуратурата не е представила никакви доказателства

Всички средства, с които компанията и нейните акционери работят, са с ясно доказан и законен произход, заявиха от строителната фирма

Във връзка със съобщение на Специализираната прокуратура , Джи Пи Груп АД държи да уточни, че всички средства, с които компанията и нейните акционери работят, са с ясно доказан и законен произход. Това се посочва в позиция на „Джи Пи Груп“.

Пълният текст на позицията на строителната фирма:

Във връзка със съобщение на Специализираната прокуратура, Джи Пи Груп АД държи да уточни, че всички средства, с които компанията и нейните акционери работят, са с ясно доказан и законен произход.

Извършването на финансови и банкови операции е обичайна дейност, която не съдържа никакви елементи на престъпление.

Длъжни сме да отбележим, че преди близо месец Джи Пи Груп АД заяви в писмен вид до прокуратурата желанието си за пълно съдействие на разследването, но от компанията не бе потърсена официална информация.

В подкрепа на горното твърдение в момента на повдигането на обвиненията на прокуратурата са предоставени повече от 1000 страници доказателствен материал за законния произход на средствата.

До момента по случая прокуратурата не е представила никакви доказателства съобразно изискванията на чл. 219 от Наказателно-процесуалния кодекс.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България