Джоан Роулинг - Първи враг на „третия пол“

В България ЛГБТ лобито се възпали от решението на Върховния касационен съд да се съобрази с реалността и да постанови, че правото ни не предвижда възможност за юридическа смяна на пола. Но да видим как джендър истерията се развива по света. Най-успешната писателка Джоан Роулинг отдавна е изгубила бройката на смъртните заплахи, които постоянно получава от ЛГБТ активистите. Тези фанатици успяха да я превърнат в мишена на мейнстрийм медиите и символ на злото в условията на скъсал с действителността прогресистки режим.

След като беше махната дори от честванията на собствената си поредица “Хари Потър”, след като актьорите, станали звезди и милионери благодарение на екранизациите на нейните творби, се дистанцираха от нея, Роулинг започна подкаст, тематично озаглавен “Съд за вещици”, в който тази седмица каза, че не се разхожда постоянно с мисълта как ще я запомнят. Корпоративните медии, които преди я обожаваха, сега вкупом нападнаха новия проект и пак я обвиниха в лишената от смисъл дума “трансфобия”.

Създателката на “Хари Потър” извървя пътя от приказна фея до зла вещица, само защото отказа да се поклони пред новия култ на трансджендър идентичностите. Наскоро дори вдъхновеният от нейните фентъзи книги спорт Куидич смени името си в знак на протест срещу “презряната от прогреса писателка”. Джоан Роулинг дълги години беше едновременно звезда и говорител на глобалното либерално ляво, но преди време си позволи да отбележи елементарния факт, че има два пола и биологична разлика между тях. Това се оказа смъртен грях в средите на транснационалното трансджендър движение, което се постара да я превърне в нов символ на злото. Преди време тя не беше поканена и на специалното празнично събиране на екипа на поредицата “Хари Потър” по повод 20 години от излизането на първия филм по нейните книги.

Всякакви хора, свързани с филмите, се събраха на това честване, но самата създателка на всички образи и истории бе част единствено от някои архивни кадри. Порасналите звезди от поредицата Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт публично се дистанцираха от нея и съобщиха като по алгоритъм, че “транс жените са жени”.

Но как точно Роулнг изтри с години натрупан капитал в очите на вечно гладните за възмущение либерални тълпи. Авторката на “Хари Потър” просто написа, че не е ОК да се уволняват жени, защото са казали, че има такова нещо като пол. Поводът бе скандалът със служителката в британската организация “Център за глобално развитие” Мая Форстейтър, която беше уволнена и подложена на чудовищен тормоз от транс активистите, след като заяви очевидната научна истина, че има два пола.

Роулинг си позволи да защити уволнената и заплашвана от транс екстремисти Мая и бе наречена “урод, боклук, стара жена, грозна и глупава кучка” от хиляди умопомрачени активисти, много от тях мейнстрийм западни журналисти, коментатори, служители в институции и неправителствени организации. Актьорът Марк Хамил бе принуден да се извини публично, че е харесал публикация на Роулинг.

Джендъри организираха изгаряне на нейните книги, а престижни някога медии избълваха десетки есета на тема “Смъртта на автора” в опит да разграничат Роулинг от нейното собствено творение “Хари Потър”. Тя получи хиляди смъртни заплахи от транс активисти, а някои от тях пуснаха в пространството снимки на нейната къща, за да се види точният адрес.

Случаят с Роулинг събира в себе си почти цялата патология на модерната прогресистка култура и политика. Тя е либерална феминистка, интелектуалка, авторка на книги за деца, една от най-богатите и влиятелни жени на планетата. Съгласна е и активно промотира всички други сектантски бесове на днешния ден - отворени граници за мигранти от третия свят, екстремисткото движение “black lives matter”, конспиративната теория за “бяла привилегия”, демонизирането и дехуманизирането на десни и консервативни позиции и политици...

Но като феминистка от “старата школа” не успя да преглътне най-новата мода за изтриване на всякаква женска идентичност. Според транс лобито всеки, който се идентифицира като жена следва да бъде приеман като жена.

Метафоричното изгаряне на ЛГБТ кладата на Джоан Роулинг е актуален символ за бруталната природа на организираната джендър идеология, прекосяваща граници, култури и законодателства. Едно здраво общество винаги трябва да е подготвено да противодейства на това токсично движение.

 

Жертва на лудостта в собствените си среди

Наблюдавам внимателно целия цирк. Може да се каже, че тази жена е жертва на либерален канибализъм. Тя беше ОК с всички проблеми за цивилизацията ни, които подобни активисти и медии създаваха за всички нас от години. Никога не защити някой незаслужено очернен и смазан от машината за клевети и паралелни реалности. Докато не посегнаха на феминизма от “стар тип”. Защото новият феминизъм изисква да се признае, че няма жени и мъже.

Марк Стайн, автор и водещ

 

Права е за опасността от цензурата

Присъединявам се към посланието на Джоан Роулинг за опасността от цензурата. “Културата на заличаване” е пагубна. Редактори са уволнявани заради пускане на противоречиви статии, книги се изтеглят, журналисти не могат да пишат по определени теми, професори са разследвани за цитиране на произведения по литература в клас, изследователи губят работата си, заради реакциите към техни трудове.

Салман Рушди, писател

 

Има ресурсите да се изправи срещу тълпата

Беше впечатляващо да се наблюдава как Джоан Роулинг не се дава на онлайн тълпите за линч, които искаха тя да се извини или изпари. Писателката обаче показа гръбнак и не се предаде. Застана зад истината и възпитано отказа да повтори официалната лъжа за несъществуването на разлики между половете, а и полове изобщо. Но тя невероятно богата и влиятелна жена. Може да си го позволи и пак не беше лесно. А сега си представете какъв натиск има върху всички останали хора, които нямат нейните огромни ресурси.

Дъглас Мъри, автор

От социални помощи до 600 милиона продадени книги 

Налагането на абсурдни термини като “женски пенис”, “родител 1 и родител 2”, “менструиращи хора” и “раждащо лице” дойдоха в повече на прочутата английска писателка, която в един момент от живота си е била на социални помощи преди да напише поредицата за “Хари Потър”, превърнала се в глобален феномен с над 600 милиона продадени копия. Така Роулинг става първият автор на романи с богатство над един милиард долара от продадени книги, според “Форбс”. Самата тя преди време оспори тази новина, но няма съмнение, че тя е най-богатата писателка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети