Джокович не искал бойкот от играчите

Новак Джокович отхвърли версиите, че призовавал колегите си към бойкот на Аустрелиън оупън с искане за по-високи наградни фондове. Сърбинът е начело на Съвета на тенисистите, който заседава в Мелбърн преди началото на първия турнир от Големия шлем.

„Виждам, че някои журналисти сериозно са преувеличили случилото се и се опитват да ме изкарат алчен за пари – заяви Джокера. – И дума не е ставало за бойкот. Едва два-три пъти в годината се събираме по сто души в една зала, за да си кажем каквото трябва.“

Медиите се опитаха да измъкнат подробности за срещата и от Григор Димитров, но българинът отвърна, че не би коментирал неща, които трябва да останат между играчите.

Ноле показа впечатляваща игра в първия си официален мач от половин година. Той напомни за най-добрите си дни като разби с 6:1, 6:2, 6:4 американеца Доналд Йънг за по-малко от 2 часа.

„Страхотно е, че отново към на корта, защото ме нямаше доста време – зарадва се Джокович. – Първите два сета минаха невероятно добре, сякаш не съм спирал изобщо.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт