Джокович обеща труден мач на Григор

Новак Джокович очаква тежък и равностоен мач с Григор Димитров във втория кръг на турнира на трева в Куинс (Великобритания). Сърбинът участва в надпреварата за пръв път от 8 години и признава, че никога не се е чувствал особено добре на тази настилка, но даде само 3 гейма на Джон Милман (Австралия) в първия кръг.

„В момента мисля само за тенис и как да подобря играта си – заяви Джокера. - Мачът с Димитров ще е предизвикателство и за двама ни. Може би този път ще ми е по-трудно, защото не съм играл много в последната година.“

Доста повече проблеми в опита си да се върна в играта има Анди Мъри. Британската звезда загуби с 6:2, 6:7 (4), 5:7 от Ник Кириос (Австралия) първия си мач от близо година. Поражението в Куинс явно разочарова шотландеца, който призна, че може да не играе на „Уимбълдън“.

„Не изключвам възможността да играя в Ийстбърн, а да пропусна Ол Ингланд Клъб“, заяви шотландецът.

Роджър Федерер пък започна ударно защитата на титлата си в Хале (Германия). Маестрото от Швейцария надигра с 6:3, 6:4 британеца Алияз Бедене. Победата му е 17-а поредна за него на трева с титлата от Щутгарт миналата седмица и миналогодишния „Уимбълдън“.

„След толкова много успехи няма как да съм тук за друго освен за нова титла“, заяви Федерер, който трябва отново да стане шампион в Хале и на „Уимбълдън“, за да запази първото си място в ранглистата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт