Джонсън съобщи за 275 починали здравни и социални работници

Графит на лондонска сграда отдава почит на медицинските работници на първа линия в битката с COVID-19.

Великобритания в първа фаза на разхлабване

През март икономиката на страната се свила с рекордните 5,8%

Великобритания започна от днес първи етап на разхлабване на ограничителните мерки заради коронавируса, като прикани хората, които не могат да изпълняват работата си от къщи, да се върнат на работното място, предаде Ройтерс.

Някои производства подновиха дейността си. Освен това британците вече могат да излизат без ограничения от домовете си за спортни упражнения, слънчеви бани на открито, както и да се срещат с близки и приятели в парка.

Облекчаването на блокадите идва на фона на стряскащи данни, според които през март икономиката на страната се е свила с рекордните 5,8%, а прогнозите са през април данните да са още по-лоши, тъй като страната бе затворена през целия месец.

Въпреки това Лондон облекчава мерките, но постепенно, заради опасения от втори пик на инфекциите - кралството е най-засегната от COVID-19 страна в Европа с над 40 000 смъртни случая по официална статистика.

Премиерът Борис Джонсън определи разхлабването на мерките като “изключително труден” за балансиране процес. Днес той обяви, че в страната от коронавирус са починали 144 здравни и 131 социални работници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа