Джон Болтън заплаши Северна Корея с по-строги санкции

Съветникът по национална сигурност на САЩ Джон Болтън предупреди, че Северна Корея ще се сблъска с по-строги санкции, ако продължава да отказва да премахне ядрените си оръжия, съобщава агенция Yonhap.

Въпреки липсата на споразумение след срещата на високо равнище в Ханой миналата седмица, подчерта той, времето е на страната на Вашингтон.

„Ако не желаят да го направят, президентът Тръмп беше много ясен, че няма да получат облекчаване на смазващите икономически санкции, които са им наложени“, заяви той в интервю за Fox Business Network. „И ще разгледаме повишаване на тези санкции“.

По-рано американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще бъде много разочарован от севернокорейския лидер Ким Чен-ун, ако се окажат верни появилите се информации, че Пхенян работи по възстановяването на полигон за изстрелване на ракети.

Твърде рано е да се каже, че тези данни са истина, посочи още президентът на Съединените щати Доналд Тръмп.

„Ще бъда много разочарован, ако това наистина се случва. Това са много ранни сведения. Ние прекратихме тези практики, така че ще бъда много, много разочарован от председателя Ким Чен-ун, макар че не мисля, че ще се стигне до там. Ще видим какво ще стане, но в крайна сметка мисля, че ще изясним нещата“, заяви пред журналисти американският държавен глава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка