Джон Войт - Дисидент в Холивуд

Екранната легенда от „Среднощен каубой“ , „Завръщане у дома“, „Избавление“ и „Влакът беглец“ Джон Войт е един от много малкото големи актьори в открита опозиция на режима на Джо Байдън и Демократическата партия в САЩ. На практика Войт е дисидент в Холивуд и културния елит на страната си, и редовно е демонизиран от медиите заради критиките си към властта в Америка. Но това не го спира и преди дни той публично призова за импийчмънт на Байдън.

Джон Войт се обърна към публиката и каза, че администрацията на сегашния президент „унищожава страната и нейното величие“. Носителят на „Оскар“ призова за бързото премахване на Байдън от Белия дом.

„Всички се чувстваме несигурни. Гневни. Нека си спомним защо. Президентът смаза морала и свободата. Той трябва да бъде импийчнат. Не може да си позволим дори още една секунда чакане и да го оставим да диктува нашия път. Нека работим заедно, за да го отстраним и да възстановим образа на Америка като земя на величие и възможности. Най-великата земя, за която бащите основатели са се били. Нека не допускаме президентът Байдън да унищожава със своя диктат от лъжи всичко онова, за което са жертвани толкова много кръв, пот и сълзи“, каза Войт в емоционално видео съобщение в профилите си в социалните мрежи.

Той говори за мрака, който е спуснат от тази власт над страната и сравнява управниците с престъпници, които трябва да бъдат спрени. Войт поставя фокус върху вълната от тежки престъпления, връхлетяла толкова много американски квартали, бизнеси, за насилието срещу деца и възрастни хора, срещу ветерани и инвалиди. За желанието на всички граждани сигурността да се върне.

Джон Войт е принципен критик на Демократите и тяхната мисия за налагане на политическа коректност и прогресивна идеология във всяка сфера на живота в обществото. Той беше дехуманизиран и демонизиран от корпоративните медии и заради своето приятелство с бившия президент Доналд Тръмп. В истеричните години, в които Холивуд фантазираше и халюцинираше Тръмп като Хитлер, Войт внасяше малко разум и ядосваше колегите си като хвалеше тогавашния президент и се снимаше с него. Отмъстителната индустрия едва ли някога ще му прости това.

Джон Войт нарече Джо Байдън „зло“ още преди изборите за президент през 2020-а година и правилно предрече, че като държавен глава той ще доведе до отслабването на САЩ и ще нанесе само вреди на страната. Днес Байдън има рекордно нисък рейтинг, а в скорошно проучване над 70% от хората казват, че не искат той да се кандидатира за втори мандат през 2024-а година.

Но медиите и Холивуд се правят, че проблеми няма. За тях няма историческа инфлация, брутално унижение в Афганистан, рекорден ръст на убийствата и обирите в градовете, безумна идеология натрапвана в училищата, мода за смяна на пола на деца и още толкова много бесове, превърнали голяма част от модерна Америка в противен спектакъл на умопомрачението.
Знаменитости с позиция срещу Байдън като Джон Войт буквално се броят на пръсти. Той е на 82 години, постигнал е всичко в професията си и не се страхува да изказва дисидентски и „неправилни“ в средите си идеи.

Той пробива в края на 60-те години, в епохата на културни, сексуални и политически трансформации в американското общество. Филмът е „Среднощен каубой“, а младият Джон Войт играе облеченият като каубой красавец Джо Бък, който иска да пробие в големия град като жиголо. Войт изгражда плътен и нюансиран образ и прави чудесен екранен тандем, основан на контраста, с Дъстин Хофман, в ролята на Рицо Рацо.

През 70-те Джон се налага като солиден изпълнител с роли в топ филми като „Избавление“ и „Завръщане у дома“, за който печели „Оскар“ за главна мъжка роля. През 80-те намалява темпото, но в средата на десетилетието отново „избухва“ с качествена роля във „Влакът беглец“ на Андрей Кончаловски. През 90-те се преориентира към поддържащи роли и добавя класа към монументални заглавия като „Жега“ и „Мисията невъзможна“.

Джон Войт е баща на Анделина Джоли, но техните отношения са противоречиви и проблематични през годините. Днес тя е пълно неговото отрицание и противоположност – свръхлиберална знаменитост, която активно работи за прогресивната пропаганда, толкова мразена от Войт.

 

Фантастично човешко същество

Обичам този човек. Обичам го. Един от най-класните и изтънчени мъж, които съм срещал. Фантастично човешко същество. Толкова много е дал на американското кино. Ролята на Джо Бък в „Среднощен каубой“ трябва да се изучава. Ето така се стартира легендарна кариера. 

Джеймс Удс, актьор

 

Един от малкото известни критици на Байдън

Медиите бяха обсебени от Тръмп и искаха да сринат всеки негов по-известен приятел и избирател. Джон Войт бе такъв. Сега той е от малкото известни критици на Байдън и медиите правят същото – нападат го и изпращат сигнал към всеки в културните среди да внимава и да не си отваря много устата срещу властта. Но Джон Войт, за щастие, не се страхува от тях.

Бен Шапиро, автор и водещ

 

Беше феноменален като злодея в „Анаконда“

Беше такова удоволствие и обогатяващо преживяване да работя с Джон в „Анаконда“. Тогава още се учех в киното, а той беше като безкраен извор на знания за актьорската игра. Направи феноменална роля. Един от най-плашещите злодеи, които съм гледала. Наистина вярвах в образа му, докато снимахме. 

Дженифър Лопес, певица и актриса

Специализира се в ролите на злодей

Джон Войт започва кариерата си като рус, висок и светлоок красавец с широки рамене, но с напредването на годините логично сменя амплоато и се специализира в ролите на злодей. Тези образи особено добре му прилягат във филми като „Анаконда“, „Обществен враг“ и „Най-търсеният“. Войт е майстор и на биографичните образи на реални личности – игра Хауърд Косел в „Али“ и президента Франклин Делано Рузвелт в „Пърл Харбър“.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети