Все още никой не е поел отговорност за взрива в Лион

България гласува за Европейски парламент

На 26 май 2019 да почерпят

Вениамин, Симона, Тодор и Ивана отпаднаха след първия концерт на живо в „Гласът на България“

Тино от „Гласът на България“ вкара чалга хит във филм на Тарантино

Лекуват в „Пирогов“ момче, поразено от токов удар в Северна Македония

Клуб на БГ професионалисти превзема Вашингтон Организацията помага на сънародниците ни да се реализират по-добре в Америка

Битката на финалистите в „Гласът на България“ започна

Британски алпинист загина на слизане от Еверест

Амелия Личева – във фокуса на Българския П.Е.Н.-център

Текстописецът и продуцент Крис Янг пред “Труд”: Дара е енергийно торнадо

51-годишен мъж, изпаднал в мозъчна смърт, стана донор на черен дроб Мъжът е приет във Великотърновската болница с тежка травма

Запорираха сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев и съпругата му

Откриха ДНК следи от заподозрения за експлозията в Лион

Без тениска на бала, моля! Благотворителността ви да е по мярка…

Джон Сноу копирал Иванушка Глупака Руска изследователка анализира героя от “Игра на тронове”

Героите преминавали през едни и същи важни етапи

Джон Сноу, един от главните герои в сериала “Игра на тронове”, е до голяма степен “преписан” от Иванушка Глупака. Това твърди пред руски медии доцентът от Катедрата по културна антропология и етническа социология на Санктпетербургския държавен университет (СДУ) Дария Василиева.

Тя отбелязва, че името на персонажа – Джон – има обща семантика с Иван. Освен това в келтско-германските езици такъв образ често се нарича Джон, среща се също и вариантът “Безглавия Джон”.

“Героят в сагата “Игра на тронове”, както и в много други приказки, преминава през едни и същи важни етапи: напускане на дома, изпитания, формиране на лидерски качества. Отчитайки всичко това, можем да направим обосновани предположения кой в крайна сметка ще седне на Железния трон”, смята Василиева.

Според нея, писателят Джордж Мартин – създателят на света на “Игра на тронове”, е бил вдъхновен от приказни мотиви, представени във фолклора на различни култури.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Глупаци има във всяка държава на планетата и са персонажи във всякакви творби, но съм съгласен, че в Русия са най-големи, най-многобройни и най-известни. Попитайте един крепостник в Русия откъде са получили кирилицата и какъв им е проблемът с цивилизацията.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.