Джордан Хоровиц – човекът, който връчи „Оскар“-а за най-добър филм на конкуренцията

Джордан Хоровиц връчва "Оскар"-а на конкурентите си. Снимка: Туитър

Продуцентът на „Ла ла ленд“ Джордан Хоровиц беше единственият, който реагира адекватно на гафа по време на връчването на „Оскар“-а за най-добър филм.

След като водещите на церемонията Фей Дънауей и Уорън Бийти обявиха „Ла ла ленд“ по погрешка за победител в категорията най-добър филм, Хоровиц пое статуетката и произнесе благодарствено слово. Веднага след като се разбра обаче, че е станал гаф, продуцентът съумя да запази самообладание и връчи „Оскар“-а на конкурентите си от „Лунна светлина“ – филмът, който спечели в категорията най-добър филм.

Хладнокръвието на Хоровиц стигна дори дотам, че издърпа картончето с победителя от ръцете на Бийти и го насочи към камерите и публиката, като дори го задържа достатъчно дълго, за да бъде заснет добре надписът върху него.

Джордан Хоровиц е актьор и продуцент. Известен е като продуцент на филмите „Децата са добре“ (2010) и „Мисис Стивънс“ (2016).

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.