Джордж Клуни – от коцкар до мъж на жена си

И на 61 красавецът Джордж Клуни вълнува женските сърца. 

Един от красавците на Холивуд и прочут плейбой – Джордж Клуни, навършва 61 години точно днес, 6 май. Животът му е доказателство, че човек може да претърпи пълна метаморфоза на всяка възраст. Макар да мечтае да стане телевизионен журналист като баща си, младият Джордж работи какво ли не – разтоварва вагони, помощник-готвач е в ресторант, шивач, обущар. 

Опитите на безпаричния младеж да превземе Холивуд отначало не са успешни. Той се явява пет пъти на кастинг за ролята на Джей Ди във филма „Телма и Луиз“ (1991), но тя е дадена на Брад Пит и прави него прочут. Клуни получава първата си голяма роля в медицинския сериал „Спешно отделение“. Актьорът, изпълняващ ролята на харизматичния д-р Дъг Рос, се снима в поредицата от 1994 до 1999 г. Тогава той вече е прехвърлил 30-те. Бързо спечелва женските сърца и започват да го канят във все повече продукции. 

През 1996 г. прави запомнящи се роли в „От здрач до зори“ и в „Един прекрасен ден“. Впечатляващи филми с негово участие са „Миротворецът“, „Тънка червена линия“, „Перфектната буря“, „Бандата на Оушън“. Получава две награди „Оскар“ – за най-добра поддържаща мъжка роля в „Сириана“ (2005), заради която обръсва главата си, пуска брада и напълнява с 15 кг, и за най-добър филм – „Арго“ (2013). Носител е на четири награди „Златен глобус“, три „Сателит“ и много други. Критикуват го единствено участието му в „Батман и Робин“, филм, получил 11 номинации за „Златна малинка“.

Актьорът се пробва и като бизнесмен, при това с добър нюх. През 2013 г. с двама приятели основават компания за текила, която продават четири години по-късно срещу 1 млрд. долара – 700 млн. в брой и още 300 млн. след време, когато продажбите надхвърлят планираното. 

След кратък брак в младостта си с актрисата Талия Болсъм между 1989 и 1993 г. Клуни твърдо спазва решението си да остане ерген. Дори негови колеги (Брад Пит) пускат слухове, че си пада по мъже, особено руси. На клюките актьорът отвръща с шега, че три месеца ще излиза всяка вечер с прочута актриса, а след това ще се разходи по плажа, хванат за ръка с Леонардо ди Каприо. „Тогава ще гледам сеира на папараците, които с часове ме причакват пред прага на дома ми“, казва Клуни. 

Така е до появата на красивата и умна адвокатка по международно право и човешки права с ливански произход Амал Аламудин.

Двамата се запознават през юли 2013 г., когато Клуни си почива в своето имение в Италия на езерото Комо. По същото време там са родителите му и неговият агент. Джордж и Амал остават да си говорят цяла нощ, после си пишат редовно, но само като приятели. Интересното е, че агентът веднага надушва накъде вървят нещата – още преди бъдещия младоженец. 

След шест месеца актьорът прави предложение на Амал и през 2014 г. двамата сключват брак във Венеция. Веднага стават една от най-канените и обсъждани светски двойки, макар и двамата да не обичат много блясъка на прожекторите. Всеки тоалет на красивата Амал се разглежда под лупа от модните експерти и тя е обявена за една от най-стилните дами на съвремието. При това не само избира дизайнерски рокли с вкус и ги носи като истински модел, а и произнася вдъхновяващи речи в съда. Сред нейните клиенти са създателят на „Уикилийкс“ Джулиан Асанж и бившата министър-председателка на Украйна Юлия Тимошенко. 

През юни 2017 г. се раждат близнаците Ела и Александър, които коренно променят живота на семейство Клуни и най-вече на 56-годишния млад татко. „Преди това не исках да се женя – казва той в интервю. - Не исках да имам и деца. И тогава това необикновено човешко същество влезе в живота ми с гръм и трясък и просто се влюбих лудо. От този момент натам знаех, че всичко щеше да бъде различно.“

Да, различно е – някогашният коцкар вече е примерен съпруг и баща, който мие чинии, пере, чисти и се занимава с 5-годишните хлапета, включително ги учи на разни щуротии. Като тази например, да сложат шоколадов крем върху памперс и да започнат да ядат от него пред слисаните гости. 

 

Остава очарователен

Джордж е очарователен. Той остава очарователен.

Талия Болсъм, бивша съпруга, пред сп. „Пийпъл“ през 2016 г. 

 

Прави интересни неща, които го забавляват

Искам да съм като Джордж Клуни. Не защото го намирам за плейбой, а защото прави интересни неща, които го забавляват.

Катрин Деньов, актриса

 

Дълго време беше подценяван

Джордж дълго време беше подценяван от критици и по-претенциозни зрители. Беше жертва на стереотипа за холивудския красавец, а медиите го редуцираха до любимец на дамите с чаровна усмивка. Но Клуни е истински артист, експериментатор и обича да поема творчески рискове. „Оскар“-ът, който получи за страхотното си изпълнение в „Сириана“, беше повече от заслужен. Клуни е качествена холивудска звезда, в това не трябва да има съмнения.

Стивън Содърбърг, режисьор, продуцент и сценарист

 

Завършен лицемер

Клуни е завършен лицемер и е готов да скочи срещу собствената си страна, докато игнорира злите дела на враговете на САЩ. Той обича да мисли за себе си като за закрилник на слабите и онеправданите и като смел критик на лошата ни система. Предлагам му да подслони незаконни мигранти в някой от палатите си, щом като толкова го е грижа за тях.

Ан Култър, консервативен експерт 

Хваща се на бас, че ще остане ерген

Противник на брака, актьорът решава, че повече няма да минава под венчило и дори се обзалага с Никол Кидман и Мишел Пфайфър на по 10 000 долара, че до 40-годишна възраст нито ще се жени, нито ще има деца. На 40-ия му рожден ден двете дами чинно му изпращат чекове, но той ги връща и им предлага нов облог – че няма да има деца до 50-ата си годишнина. Отново печели и отново не приема чековете с аргумента, че „ирландците не вземат пари от дами“.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети