Джошуа взима шест пъти повече от Руис

Анди Руис-младши може да е шампион в четири от петте версии в тежката категория на профи бокса, но ще трябва да се задоволи с над шест пъти по-малък хонорар от реванша с Антъни Джошуа. Американецът от мексикански произход ще получи „едва“ 13 милиона долара независимо от изхода на боя в Саудитска Арабия този уикенд. Докато бившият шампион Джошуа ще вземе лъвския пай от $85 млн. Причината е, че условията за реванша до голяма степен се определят от договора за първия мач на 1 юни, когато Руис беше привикан на пожар да спаси галата в Ню Йорк вместо наказания за допинг Джарел Милър.

Така Джошуа ще постави нов рекорд за хонорар на британски боксьор, като предишният също е негов – $32 млн. за първата среща между двамата. Руис пък получи увеличение с $4 млн. на възнаграждението си в сравнение с Ню Йорк. При нова победа обаче той ще може да остави британеца зад гърба си и да се договаря за значително по-високи суми в следващите мачове.

Сериозният награден фонд за предстоящия бой идва от домакините от Саудитска Арабия, които предоставиха близо $100 млн., за да приемат събитието.

„Не си мислете, че парите са чак толкова много – заяви Джошуа. - От тях един боксьор трябва да се разплати с треньора и екипа си, да си плати данъците и останалите разходи, така че преди да се усетиш, са ти останали не повече от 30-40 процента.“

Шампионът: Вече знам плана му

Анди Руис смята, че Антъни Джошуа е подложен на по-голямо напрежение преди реванша за титлите в тежка категория. Шампионът не пожела да коментира разликата в хонорарите, а е напълно концентриран върху това, което ще се случи на ринга.

„Проведох дълга подготовка и вече нямам търпение да дойде мачът – заяви Руис. - Сигурен съм, че той ще има подробен план, но ние вече сме наясно какво ще прави на ринга. Избрали сме перфектната стратегия за неговия стил. Не искам да обещавам нокаут, но ще направя всичко възможно, за да спечеля. Очаквам Джошуа да се бие от дистанция и да пуска прави, а моята работа е да не оставя срещата да премине по този начин. Може да е по-трудно или по-лесно, може да се случи всичко. Трябва само да пускам ръцете си повече.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт