Джошуа предизвика на бой Кличко

Антъни Джошуа няма да се бие скоро с Кубрат Пулев, въпреки че българинът е задължителен претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF). Британецът обеща на Владимир Кличко да излезе срещу него в следващия си мач.

Джошуа защити с лекота пояса си, като нокаутира в третия рунд претендента Ерик Молина пред 21 000 зрители в „Манчестър Арина“. Шампионът изкара доста спокойни два рунда на ринга. Още с първия сингал Молина побягна към въжетата и вдигна висок гард като преграда за ударите на Джошуа. Две минути трябваха на претендента, за да се престраши за първи удар. Във втория рунд мачът заприлича на спаринг, а в началото на третия Молина дори успя да контраатакува след прав на шампиона. Това го окуражи, той се отвори и малко по-късно инкасира серия мощни удари, която го върна безпомощен към въжетата. Реферът на ринга побърза да прекрати мача, преди картината да стане още по-грозна.

Така Джошуа спечели 18-ата си победа от 18 мача на профиринга - всичките с нокаут. Убедителният му успех е силна заявка за доминация в тежката категория, тъй като миналата година Молина изкара цели 9 рунда срещу шампиона на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър.

Феновете пък бяха компенсирани за нелепия мач с неочаквано шоу на ринга. Бившият шампион Владимир Кличко изгледа мача в компанията на Бари Хърн - баща на Големия Еди, мениджър на Джошуа. Шампионът не губи време и веднага след като реферът вдигна ръката му, предизвика на бой 41-годишния украинец.

„От три години чакам мач с Кличко - обяви Джошуа. - Той си иска поясите обратно, но аз не се притеснявам от него. Все още не съм се изправял срещу противник като Кличко. Наясно съм, че за да го победя, ще трябва да вдигна нивото си. Това ще е най-големият мач в историята на бокса във Великобритания.“

В този момент Владимир се качи на ринга и обеща, че ще удържи на думата си да излезе срещу британеца. Двамата почти се бяха разбрали за мач на 17 декември, но украинецът се оттегли, тъй като искаше в битката да бъдат заложени и други пояси освен този на Джошуа. Сега обаче Влад настоява, че шоуто ще се състои.

„Моят бивш треньор Еманюел Стюърт ми казваше, че един ден ще имам своя голям мач - обяви Кличко. - Така и не се изправих срещу Тайсън, Ленъкс Люис или Ридик Боу... С брат ми пък нямаше как да се бия, а реваншът с Тайсън Фюри пропадна. Затова моят голям мач ще е срещу Джошуа.“

Все още не е ясно дали на мача ще има заложени още титли освен тази на IBF.

Чакат 90 000 на „Уембли“

Рекорд от 90 000 зрители ще се опита да постави мачът между Джошуа и Кличко. Събитието е насрочено за 29 април догодина. Сегашният рекорд по посещаемост на боксов мач във Великобритания е 80 000 през май 2014-а, когато Карл Фроч нокаутира Джордж Гроувс. В подгряващ бой по-рано същата вечер Джошуа победи с нокаут в първия рунд Мат Лег, но тогава голямата част от публиката все още не беше влязла на стадиона.

„Ще е много сложна организация, дори ще трябва да говорим с кмета Садък Хан за транспорта същата вечер - обяви мениджърът на Джошуа Еди Хърн. - Антъни може за всеки свой мач да привлече 30 000 зрители, но мисля, че сега ще са много повече. Почти сигурен съм, че ще успеем да напълним „Уембли“ докрай.“

Фюри:

Не знам откъде ги вземат тези смешници

„Боксът е пълна смешка, радвам се, че го напуснах - заяви бившият шампион в тежка категория Тайсън Фюри. Той също бе сред зрителите и похвали Дерек Чисора и Дилиан Уайт, но разкритикува битката за титлата. - Всичките тези смешници имат пояси само защото аз им ги оставих. Нямам представа откъде вземат толкова много момчета, но това съсипва спорта.“

Чисора пада след 12 рунда

Дерек Чисора и Дилиан Уайт спасиха шоуто в „Манчестър Арина“, като предложиха на зрителите брутален 12-рундов мач. След края на жестокия бой между двамата британци съдиите бяха доста затруднени в решението си, като двама от тях дадоха победа на Уайт - 115:114 и 115:114, а един присъди 115:113 в полза на Чисора. Това бе седма загуба в кариерата на Чисора, който по-рано през годината падна и от съотборника си в „Зауерланд“ Кубрат Пулев. Уайт пък вероятно ще получи мач за титлата на WBC с Дионтей Уайлдър.

И Паркър стана световен шампион

Джоузеф Паркър прибра един от овакантените от Тайсън Фюри шампионски пояси - този на Световната боксова организация (WBO). 24-годишният Паркър спечели трудна победа (115:113, 115:113 и 114:114) срещу Анди Руис-младши (САЩ) и стана първият новозеландец със световна титла в тежка категория. Новият шампион също твърди, че иска обединителен мач с Антъни Джошуа, но по-вероятно е първо да направи защита на пояса срещу друг британец - Дейвид Хей.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт