Джузепе Конте: Сумата за компенсациите от срутването на моста в Генуа е недостатъчна

Италианският премиер Джузепе Конте е на мнение, че операторът на държавна инфраструктура Аутостраде пер л'Италия (Autostrade per l'Italia) може да увеличи 4-5 пъти сумата от 500 милиона евро, предвидени от фирмата за отстраняване на последиците от фаталното срутване на моста в Генуа и за семействата на жертвите от инцидента, предадоха ТАСС и Ройтерс.

Определената сума е твърде малка на фона на печалбата, която имат за тази година. Те биха могли да увеличат сумата четири или пет пъти, заяви Конте в интервю за в. "Кориере дела сера".

Аутостраде пер л'Италия е подразделение на инфраструктурния холдинг Атлантия (Atlantia). Тя управлява магистралата А10, част от която е срутилият се миналата седмица виадукт близо до Генуа. При трагедията загинаха над 40 души и десетки бяха ранени.

По думите на премиера сумата от 500 милиона евро може да се разглежда само като частична компенсация. Той подчерта, че въпросът не е свързан по никакъв начин със започнатата процедура по разваляне на договора за концесия между държавата и Атлантия.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа