Джулиан Мур украсява ужас по Стивън Кинг

Зад проекта е Дж. Дж. Ейбрамс

Заглавието е „Романът на Лизи”

Адаптациите по произведения на Стивън Кинг нямат край, а поредната ще бъде нова колаборация между Краля на ужаса и Дж. Дж. Ейбрамс, от чиято съвместна работа се родиха “22 ноември 1963”и “Касъл Рок”, припомня operationkino.net. Двамата обединяват сили за нов сериал за Apple TV+ (стрийминг платформата на Apple), който ще бъде базиран върху “Романът на Лизи” („Lisey’s Story”) на Кинг.

The Hollywood Reporter съобщават, че този път творческата роля на Стивън Кинг в проекта ще бъде доста по-голяма и той ще бъде сценарист на всичките шест епизода Главната роля в сериала - тази на Лизи, е поверена на великолепната Джулиан Мур.

Историята разказва за Лизи Ландън - овдовялата съпруга на известен писател, която се справя с тежките последствия от загубата му. Докато разчиства работното място на мъжа си, Лизи открива непубликуван роман, който крие ключ към загадъчна тайна и нищо не подсказва, че носталгичното връщане в миналото ще се превърне в почти фатално пътуване в тъмата, съпътствала нейния партньор през целия му живот.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино