„Диамантен“ турнир мина на 7 стадиона

На 7 стадиона мина вторият старт от Диамантената лига на атлетите, който принципно се водеше в Цюрих. Но заради пандемията от коронавирус състезателите се включиха от различни точки на света, дори и от САЩ. А виртуалната надпревара бе наречена „Игри на вдъхновението“.

Шесткратната олимпийска шампионка Алисън Филикс (САЩ) постигна най-добър резултат на 150 метра, като в Уолнът (Калифорния) фиксира 16,81 сек. Бахамката Шоне-Милър-Уибо пък даде 17,15 сек, но в Бредънтън, САЩ. А на стадион „Лецигрунд” в Цюрих Муджинга Камбунджи (Швейцария) финишира за 17,28 сек, с което допълни тройката. 

„Много е странно усещането – каза Филикс. - Сякаш е тренировка, но не съвсем, защото нямаш съотборници.“
А единственият старт, на който трима състезатели застанаха един до друг, бе на 100 ярда в Бредънтън, САЩ. Най-бърз беше Андре де Грас (Канада) – 9,68 сек при вятър 3.4 м/сек.

В овчарския скок ликуваха американци - Сам Кендрикс, който постигна 5,81 м, а при жените Санди Морис прелетя над летвата с 5,66 м.

Американката Джордан Молин, №1 на планетата в зала от 2018-а в щафетата, пък спечели бягането на 300 м с препятствия. В тренировъчната си база тя ликува с най-добър резултат в света за сезона - 39,08 сек.
Педро Пичардо също регистрира резултат №1 за сезона, но в тройния скок. Състезаващият се за Португалия кубинец се приземи на 17,40 м.

Коментари

Задължително поле