Тръмп представя новата стратегия за национална сигурност на САЩ

Съветът за сигурност на ООН ще гласува проекторезолюция за отхвърляне на решението на САЩ за Ерусалим

Макрон и премиерът Едуар Филип уверено си връщат общественото доверие във Франция

Активността в местния референдум за добива на газ в Генерал Тошево прехвърли необходимите 40%

Принц Хари е интервюирал Барак Обама

Евтина Коледа, скъпа Нова Година От 100 до 2000 лева за една вечер плащат българи за прекарване на празниците в чужбина

Намериха мъртва служителка на британското посолство в Ливан

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 18 декември 2017

7-годишно момиченце убито зверски в дома му (обзор) Разследват версиите за грабеж, престъпление на педофил, или отмъщение към семейството

Информация на ЦРУ е помогнала на руските служби за сигурност да предотвратят атентата в Санкт Петербург Владимир Путин благодари на Доналд Тръмп по телефона

Словак отмъсти с огън на бившата си изгора Жената искала издръжка за нея и детето им

92 спортни изненади в София през 2018 г. От скейтборд до планинарски песни включват разнообразните събития

БАН на протест след Нова година (обзор) Исканията са допълнително финансиране и по-високо заплащане за докторанти и млади учени

Лъсна схемата с лекарствата на двете свати Веска Марешка и Нина Катченко в ревизия на НАП за източен ДДС

Наемат ВИП самолет за европредседателството Обществената поръчка е за 100 000 лв. и е обявена от Авиоотряд 28

Диви гъски превзеха полята край Дунав

Шефът на дружинката в село Септемврийци Тихомир Маринов се придвижва със ски из заснежените полета и се радва на хубава слука.

Вместо с джипове част от авджиите се придвижвали на ски
Нашествието на ятата е заради големите студове и снегове в Русия и цяла Европа

Хиляди ята диви гъски и патици са превзели реки, язовири и полета в районите на Лом и Вълчедръм в Северозапада. Броят на водолюбивите пернати е огромен и незапомнен от години.

Ловците приключиха най-успешния си сезон за отстрел на зимни прелетни птици, съобщиха от ловно-рибарските сдружения в област Монтана.

“С настъпването на лютите студове, дълбоките снегове и заледяването на Дунав крилатите преселници направо замрежиха небето. Не помним такъв прелет на гъски и патици от над две десетилетия. Ятата покриха ниви и накацаха в притоците на Дунав и водоемите в равнината Златия”, разказа ловният надзирател Бранимир Видин.

Зарадвани от пернатото нашествие, ловците напълнили патрондаши и заели пусии край реки, язовири и земеделски масиви. Заради големите снегове част от авджиите вместо с джипове се придвижвали на ски.

“Слуката беше страхотна. Всеки стрелящ дори под средно ниво ловец изпълни нормата за диви патици и гъски на излет”, сподели шефът на дружинката в село Септемврийци Тихомир Маринов.
Доста от стрелците край Дунав са натъпкали догоре фризери с патици и гъски, а заради голяма перната слука в района вече има специалитет “суджук от дива патица”.

09-1-2
Слуката е голяма, както се вижда от пълния багажник.

 

Според експерти нашествието на дивите ята е заради големите студове и снегове в Русия и цяла Европа. През последните години ловците в България настояват излетите за диви гъски и патици у нас да продължат и през февруари като в съседните страни, но природозащитниците са категорично против.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Това бракониери ли са? Със заповед на МЗХ от 03.01.2017 е забранен лова на пернат дивеч на територията на цялата страна. Статията да се препрати към компетентните органи

  2. Eксклузивно от МЗХ: ЛОВЪТ ОТНОВО ЧАСТИЧНО РАЗРЕШЕН!!!

    Със своя заповед заповед номер РД 48-1 от 10,01.2017г. министъра на земеделието и храните отмени забраната на лова на птици на терорията на цялата страна. Забраната за лов на птици – обект на лов остава в сила само в общините, на чиято територия са констатирани огнища на заболяването птичи грип, съгласно приложение към заповедта.

    1. село септемврийци е в община Димовоь област Видин и е в забранителния списък на цитираната от Вас заповед

  3. Гнусни не наплюскали се убийци! Оставете животните на мира! Прелетели хиляди километри , за да попаднат на нашите изроди!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.