„Дигитална раница“ ще предлага безплатни уроци (обзор)

Служебният министър проф. Сашо Пенов откри учебната година в Професионалната гимназия по железопътен транспорт “Христо Смирненски” в Карлово.

Домашните може да се пишат и в електронна платформа

Служебният министър проф. Сашо Пенов е за максимално присъствено обучение

И родителите с достъп

Електронна платформа или т. нар. “Дигитална раница” ще даде възможност от тази учебна година учениците да се запознават безплатно с различни форми на уроци, създадени от учители, с тестове и образователно съдържание. Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов в първия учебен ден, след като откри учебната година в Професионалната гимназия по железопътен транспорт “Христо Смирненски” в Карлово, която пострада сериозно от наводненията, но бе възстановена от щетите.

До платформата, която в най-скоро време ще бъде отворена, ще имат достъп и родителите, за да могат да проследяват какво учат децата им. “Дигиталната раница” предлага на учениците достъп до богат набор от безплатно дигитално образователно съдържание, но в същото време позволява на учителите да създават свое такова, като по този начин обогатяват библиотеката на платформата, предлагайки интересен и разнообразен учебен материал.

Министър Пенов изрази надежда обучението да е максимално присъствено, а натрупаният опит по време на онлайн уроците и новата образователна платформа да направят ученето още по-интересно. Платформата ще дава възможност и за изпълняване на задания за самостоятелна работа.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование