Мощният циклон „Вероника“ удари северозападното крайбрежие на Австралия

Участникът в „Гласът на България” по БТВ Тодор Ковачев пред „Труд”: Рокът е музика на почтеността и свободата

Когато вестите пърхат с крила Пощенските гълъби се използват от векове до днес

Във Варна правят уникална трансплантация на дървета Спасиха 50 липи, кипариси и ели от отсичане заради нов строеж

Няма следа от 2-годишния Юлиян от село Равнец Врачка казала на майката, че е в къща при жена

Жена падна в огън в Монтана и загина

Зам.-министър Ципов: На територията на Любимец, Елхово и Малко Търново няма да се строят бежански лагери

България и Япония засилват сътрудничеството си в редица области и развитието на Западните Балкани

Гамбийският нападател Али Соу пред „Труд“: ЦСКА е отбор, който трябва да гони всички трофеи

Пулев: Не бях получавал такава аркада през целия си живот, но знаех какво мога

Трима младежи с амфетамин задържаха в Кубрат

Житейските драми на ледената кралица Ирина Pоднина Знаменитата фигуристка никога не е побеждавана по време на голямо състезание в продължение на 11 години

80 разрешения за СРС-та е дал Окръжен съд – Велико Търново за година През последните две години исканията са се увеличили

МВнР: Няма българи на борда на круизния кораб, аварирал край Норвегия

Над 10 000 зрители аплодираха шоуто на Царевец и концерта с лазери „Парти в парка” в Търново

Диктатура на слугинажа прекали Да ги ощипем по слабите им места - бакшиша!

Плащате и имате право на глас

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим…

Винаги е било така, но в 21 век практиките, които описвам натежават. Защото са неестествени за растежа на света, поколенията и сочат ретроградните движения на подвижните пясъци на обществената нестабилност. Ще поясня – става дума за превъртелите от самочувствие келнери, управители и прочие слугинаж в повечето заведения. Става дума за поведението на некомпетентни, непрофесионални, незначителни в собствените си а и в моите очи персони, които се държат така, както би се държала една парцалена кукла, ако й беше дадена власт да сервира и определя правилата от „висотата” на нейната представа за нещата от живота. Диктатурата на слугинажа се проявява в пълната некадърност да поднесеш на клиента удобство и внимание, каквото заслужава. Простоватият човек обича да му е топло, да се поти, да е с плетен шал и да носи по възможност ватени гащи под шаечните си панталони. В заведенията надуват климатиците, като че ли навън са – 18 градуса. На въпрос защо е такава жега, отговорът е „Ами, на нас така ни е добре”. Барманът е по тениска с къс ръкав, келнерките също. Клиентът, който влиза с балтон, се къпе в топлина. И да свали палтото, остава по сако или друга топла дреха, защото идва отвън. Като изпие чаша вино и вечеря- лицето му става като на балдьовски просяк, както казваше баба ми Гина, на която съм кръстен. Диктатурата на слугинажа се изразява в подбора и силата на музиката. Никой не го е грижа, че е заведение за хранене – барманът или управителят си пускат каквото им харесва, обикновено силна, допотопна, нахална в децибелите си музика. Клиентът- обикновено опрашен от социалистическите порядки на смиреност, се надвиква, гледа като абортирала гугутка и плаща безропотно, зер, така е свикнал и няма защо, за кого и за кога да се променя. Но има едни хора, които искаме стил, спокойствие и релакс. И сме задружни в ненавистта и нетолерантността си към диктатурата на слугинажа. Ако и вие сте сред тях – кимнете. И правете забележки, претендирайте, искайте! Плащате и имате право на глас. Ако ви се правят на важни- накажете ги без бакшиш. Накажете ги се неидване, дискредитирайте ги сред приятели и последователи. Диктатурата на слугинажа заслужава да бъде ощипана по слабите си места. Казах!

 

Fashion idol

Диана Шимбова

Бизнесдамата с интериорно студио в Лондон е номинирана за една от 15 най- стилни дами, съобщиха от академията за добър вкус и обноски Fashion idol of the year. Шимбова, която е притежател на едноименно интериорно ателие в британската столица е от малкото успели и разпознаваеми българки в столицата на Нейно Величество, а клиентите и са заможни хора от различни националности. За своята елегантност и светски маниери, Диана освен богинята на интериора, може да се превърне и в принцесата на добрия вкус, вещаят от комитета на престижните награди.

 

Модно шоу

Благой – на ФероМонни парти

Футболната и брадър звезда Благой Георгиев ще бъде центъра на модно парти. В първия ден на пролетта той ще покаже новата линия на Десизо Монни – модният император на България, съчетано с присъствието на Атанас Колев – също обвързан този сезон с марката. Наречено условно ФероМонни пролетно парти, събитието ще се проведе пред телефонната палата, която ще бъде преобразена от светлинно шоу и ефекти, подсказващи новите модни идеи при мъжката мода. 275 души ще дойдат от цял свят, за да почетат пролетно – летните решения на Монни, който работи със световни марки като Валентино, Лагерфелд и др.

 

Нова изложба

Щастлив лабиринт за ценителите на Панайотов

В Щастлив лабиринт ще постави гостите на новата си изложба художникът Николай Панайотов. В столична галерия, позната с компетентните си умения да представя своите герои, творящият в Париж виртуоз на четката, ще представи 100 рисунки, назовани от него писма. В средата на галерийното пространство ще израсне гора от конуси, които са разпознаваемият почерк на Панайотов в различни оригинални проекти. Ще бъдат представени още живописни платна и скулптурни инсталации. Изложбата и картините си, които ще представи на 17 април, Николай обобщава мъдро: „Те разказват несъществуващи истории в несбъднати светове с учудени очи на човекоподобни замисли с животинска наивност в природна безвременност. И неминуемо се стига до черните стени, щастливо дългочаквани, фонът е ясно дълбок и непрогледен, най-добър за новородената бяло върху черно линия, за светещата следа… Тя необратимо тържествено лети безтегловно напред и запалва звездите за церемонии и тайни, неподлежащи на описание срещи с вътрешно саморазпадащи се желания. Така оцветени, стените се строяват за да дадат посока на полета в щастливия лабиринт”.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Не ни интересуват промивките на соросоиди ! Махайте се незабавно от живота ни !

  2. „Труд“, посветете ни: „Лорд“ с главна буква малко име, педераска титла или нещо друго е?

  3. Плащаш си – пишат за теб хвалби, не плащаш – хайде в калта. Бизнес, PR, понякога изнудване. Само че „Труд“, какво общо имате с това, защо слизате ниско?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.