Дилърите на Иван Слънцето предлагали услуга „ВИП клиент”

Дилърите на 41-годишния Иван М.-Слънцето предлагали в Слънчев бряг услугата „ВИП клиент”. Така богаташите можели само с едно обаждане по телефона да си набавят каквато дрога си поискат. Това станало ясно от свидетелските показания срещу софийската банда, гастролирала по морето, съобщи Даниела Попова, ръководител на Апелативната спецпрокуратура.

Както писа „Труд”, Слънцето и шестима от хората му били изловени от агенти на ГДБОП в петък в Слънчев бряг и Бургас. Вчера спецсъдът трябваше да реши дали остават за постоянно в ареста. Заседанието продължи и след редакционното приключване на броя.

При обиските в жилищата и колите на петима от тях били открити различни количества от всякакви видове дрога - кокаин, хероин, марихуана, амфетамин и хапчета екстази. Повечето дилъри от групата били от София. Слънцето ги организирал така, че да работят по курортите целогодишно - зиме в планината, лете - по морето. Продавали на наркомани чужденци и гледали да не воюват с местни групировки. Нямат нищо общо със стрелбата с газов пистолет в петък, при която арменци от Пловдив се скарали за момиче с младежи от Димитровград. Не са замесени и в сблъсъка между Митьо Очите и Божо Кравата на 8 юни, когато Очите бе надупчен с 5 куршума.

11 души били разпитани като свидетели срещу Слънцето. Един от обвинените пласьори „пропял” пред разследващите и дал обяснения, които съвпадат с уличаващите показания на свидетелите.

Иван Слънцето нашумя като наркобос през 2009 г., когато софийската полиция го арестува заедно с повечето от пласьорите му. Те продавали в три квартала от района на Второ РПУ-„Надежда”, „Свобода” и „Връбница”. Сред задържаните тогава бяха дилъри с прякори като Данкера, Пашкула и Льони Милиони. Вчера стана ясно, че някои от тях са осъдени, но не и дали са получили ефективни или условни наказания.

Историята със Слънцето даде повод за въпрос дали полицията в София знае, че най-открито се продават наркотици около метадоновия център на ул. „Пиротска”. От МВР отказаха коментар.

Коментари

Задължително поле