Димитър Аврамов се е отказал от депутатския си имунитет

Депутатът от ДПС Димитър Аврамов се е отказал от имунитета си. Това съобщи председателят на Народното събрание Димитър Главчев в пленарната зала.

Имунитетът на Аврамов беше поискан от главния прокурор Сотир Цацаров на 7 юни. Още същия ден народният представител от ДПС се е отказал писмено от защитата си.

Снемането на имунитета на Димитър Аврамов е във връзка с наказателно производство, внесено от Софийска градска прокуратура в Софийски градски съд преди четири години.

След едногодишно разследване, на 30.08.2013 г. СГП е предала на съд Димитър Аврамов и Методи Петков за корупционно престъпление – търговия с влияние.

Димитър Аврамов е обвинен в това, че подпомогнат от съучастника си Методи Петков, при условията на продължавано престъпление е поискал 50 000 – 60 000 лева и е получил 100 000 лв., които не му се следват от търговец, за да упражни влияние при вземане на решение от Директора на Областна дирекция „Земеделие” гр. Монтана във връзка със службата й.

 

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – [email protected] И [email protected]М

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика