Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет на 20 и 21 юни в Брюксел

Никола Саркози ще бъде съден за корупция

Липсват обтривки от ръцете на обвинения в стрелба след пиянски скандал военен следовател Според прокуратурата следователят Калоян Узунов и военният поркурор Спас Илиев са били много пияни, но не са им взети и алкохолни проби

4 години затвор за мъж, пребил непълнолетния си брат Инцидентът станал заради пари от продажба на мед

Екатерина Захариева: Ще бъде историческа грешка, ако Северна Македония и Албания не започнат заедно преговорите за присъединяване към ЕС

Йорданка Фандъкова днес провери работата по ремонта на ул. „Каменоделска“

Отслужиха заупокойна молитва за бедствието преди 5 години ЕИБ одобри проект за интегриране при извънредни ситуации и кризи

Министър Емил Караниколов: Офертата за Ф-16 се разглежда от експертните групи по министерства, най-вероятно ще я коментираме публично в петък

УЕФА връща Люпко у дома

Газов котлон опожари каравана

Кметът на Банско пръв започна препис на „История Славянобългарска“

Прокуратурата в Силистра разследва инцидента с изчезналото в Дунав момче

Марияна Николова обсъди с посланика на Индия у нас Пуджа Капур развитието на българо-индийските отношения

89% от уязвимите приложения в смартфона могат да бъдат използвани с помощта на злонамерен софтуер

Изпълнителният директор на НЕК подаде оставка

Димитър Бръчков, кмет на община Петрич: 600 хил. лв. ще се инвестират в базата на болничната сграда в Петрич

Средствата следва да бъдат усвоени целево за подобряване на енергийната ефективност на сградата. Финансирането идва с постановление на Министерски съвет.

Предвидените мерки включват: цялостна подмяна на дограмата, стъклопакети и врати; подмяна на съществуващите вертикални и хоризонтални щрангове, които касаят отоплителната и водопроводна инсталация на болничната сграда; подмяна на всички осветителни тела с нови LED. Това обяви кметът на община Петрич Димитър Бръчков.

Заложените за изпълнение със защитеното държавно финансиране дейности следват извършените до момента ремонти по материалната база на лечебното заведение.

„От началото на 2017 година е направен цялостен ремонт на отделение „Ортопедия и травматология”, извършени са частични неотложни ремонти на други три отделения – „Детско отделение”, „Хирургия” и „Инфекциозно отделение”. Стойността на инвестираните средства за подобряване на материалната база възлиза на 30 000 лв.

Освен това, Община Петрич започна отлаганата през годините процедура по излизане на сградата на болницата в Петрич на свободния енергиен пазар. Равносметката е, че до момента доставяната ел. енергия за лечебното заведение е на изключително висока цена от 125 лв за мегават часа енергия.

Предварителните анализи и проучвания, направени от Община Петрич, дават основание да се говори в посока – договаряне на цена от около 75 лв – 81лв за мегават активна енергия. Икономията, която следва да се постигне само от това перо се изчислява на близо 35 % от досегашните разходи за ток на болничното заведение”, обясни кметът и допълни също, че уважаваният хирург от Петрич – д-р Иван Динчев, който преди повече от 15 години напусна болницата в Петрич е приел поканата да се върне на работа в „Хирургично отделение”, което е огромна стъпка към връщане на специалистите, посочи градоначалникът.

Анонсира, че има потвърждение от други двама медици, които ще работят в Петрич.
„Това са важните крачки за решаване на кадровия проблем, съпътстващ всички болници, не само нашата. Когато, обаче сме стабилни, както сега, имаме основания да правим предложения, имаме и първите положителни отговори от страна на лекари. Мога да добавя още, че от м. юни насам, всички работещи в болницата тук получават т.нар. допълнително материално стимулиране. Нещо, което години наред е пропускано, заради липса на пари”, обобщи кметът на община Петрич Димитър Бръчков с препратката, че политическото говорене отпреди година, по предложената болнична реформа, днес се прочита като ненужен популизъм и псевдозагриженост за здравеопазването на местно ниво, защото Петрич остана сред градовете, които запазиха болницата си.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.