Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Димитър Главчев: Ловеч винаги е бил територия на свободния творчески дух и на българщината Председателят на НС заяви, че наградата „Ловешки меч” е част от съвременните културни традиции

Снимка: НС

Ловеч винаги е бил територия на свободния творчески дух и на българщината, заяви председателят на Народното събрание Димитър Главчев на тържествената церемония за връчване на наградите „Ловешки меч“ 2017 г., съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.
Днес честваме най-българския празник – 24 май и почитаме делото на първоучителите Светите братя Кирил и Методий – покровители на Ловеч, подчерта Димитър Главчев. Те не само ни дадоха писменост, но и нова християнска книжовна култура, те наредиха българите сред образованите народи и откриха пред нас широки хоризонти, отбеляза още председателят на парламента.
Вярвам, че в сърцата си младите хора изпитват дълбока признателност към Светите братя Кирил и Методий, че хранят искрена любов към родния език, литература и култура и стремеж към знание, заяви председателят на Народното събрание.
Димитър Главчев подчерта, че Ловеч има богато минало и може да се гордее със забележително културно-историческо наследство. Тук в манастира „Света Богородица” са се писали и преписвали книги, тук е преподавал Петко Славейков, по този калдъръм е стъпвал Левски, тук е градил мост Колю Фичето, посочи той.
Председателят на Народното събрание отбеляза, че наградата „Ловешки меч” е част от съвременните културни традиции. Той поздрави общината за това, че стимулира изявите на творци и дейци в сферата на изкуството и културата и пожела на всички номинирани здраве и още много творчески успехи.
Ежегодната персонална награда получи младият талантлив музикант и композитор Камен Николов за постигнати високи творчески постижения. По време на церемонията Александър Христов изпълни песента „Добре дошли в Ловеч“, чийто автор е Камен Николов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете