Димитър Главчев: Ще работим за изграждането на общия ни европейски дом

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев и народни представители присъстваха на тържествената церемония по издигане на знамето на Европейския съюз, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Ритуалът, с който бе отбелязан Денят на Европа – 9 май, се състоя пред сградата на Президентската институция. Изпълнени бяха химните на България и на Европейския съюз.

„Ще продължим да работим за изграждането на общия ни европейски дом, в който има взаимно уважение, споделена отговорност и благоденствие за всички граждани. Това заявява председателят на парламента Димитър Главчев в поздравителен адрес по повод Деня на Европа – 9 май.

“Отбелязването на Деня на Европа през 2017 г. за нас съвпада с десетата годишнина от присъединяването на България към Европейския съюз. За изминалото десетилетие страната ни се утвърди като отговорен член на тази общност на демокрация, справедливост и законност. Пред българските граждани се откриха нови възможности. За да постигнем целите си, за нас е изключително важно да бъдат запазени единството и целостта на ЕС.
Ние ще продължим да работим за изграждането на общия ни европейски дом, дом, в който има взаимно уважение, споделена отговорност и благоденствие за всички граждани. Вярвам, че България и българските парламентаристи ще успеят да дадат своя принос в дебата за бъдещето на Европейския съюз”, посочва още Главчев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.