Германските социалдемократи гласуваха за преговори за коалиция с Меркел

Ергодан заяви, че операцията в Африн ще бъде завършена в много кратки срокове

Памела Андерсън асистира на известен илюзионист

Ким Кардашиян пак се разголи

Видимостта на магистрала „Тракия“ е намалена поради мъгла АПИ съветва шофьорите да карат внимателно

Не вършим нищо незаконно, твърдят създатели на криптовалута

Кметове договориха методика за финансиране на общинските болници

Лозан Панов се е поставил над закона, като не е подал имуществена декларация пред Сметната палата

Бабинден бе отбелязан на площада в Несебър

Антон Недялков: Бях пред край на кариерата

Дейвид Джеймс ексклузивно пред „Труд“: Берба е елегантен и нестандартен

Пиян шофьор на руски тир ударил полицай с щанга по главата След като си купил още алкохол за из път, криволичил и се удрял в мантинелите

ВМРО: Гърци, не сте съвсем прави за Македония!

БСП внася сигнали в прокуратурата срещу кметове от ГЕРБ и Цветан Цветанов Управляващите отрекоха с документ, че всички препоръки на ДАНС за митниците са били изпълнени

Подслониха във фургон бездомник след опит да се самоубие Митко Каковски вече има покрив след 15 години под открито небе

Димитър Димитров – Мистър Икономика

Снимка: Денислав Стойчев

Димитър Димитров e “Mистър Икономика” за 2017 година. Той получи приза преди дни от най-голямата работодателска организация у нас – Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Димитров е изпълнителен директор на фармацевтичната компания “Софарма Трейдинг” АД от 2004 година, както и член на Борда на директорите. На стилна церемония в София лично вицепремиерът Екатерина Захариева връчи приза на бизнесмена, който не пропусна да благодари за успеха си специално на екипа на компанията, като отбеляза, че това е признание и за тях.

Конкурсът на КРИБ и списание “Икономика” се провежда за трета поредна година. В тазгодишното издание членовете на Конфедерацията номинираха общо 68 души, а финалното решение е взето от Управителния съвет на организацията. Димитър Димитров бе избран между четирима кандидати за главната награда на годината “Мистър Икономика”.

Той е роден в село Скалица, което се намира в Югоизточна България. Висшето си образование завършва в Стопанска академия “Димитър А. Ценов” в Свищов и успешно се дипломира като магистър по финансов мениджмънт. След завършването на образованието си започва работа в бизнес групата VOMIX & ISKANDER – 97 като мениджър “Управление на паричните потоци”, а впоследствие става и финансов директор на групата.

Димитров се сблъсква с модерната философия на управление на фармацевтична компания в българската дистрибуторска фирма “Санита” в периода 2003 – 2004 година. Освен опит в сферата на здравеопазването като един от учредителите на Българската асоциация на търговците на едро с лекарства (БАТЕЛ), той заема и различни длъжности в няколко важни структури. През 2014-а година е преизбран за заместник-председател на КРИБ, като от самото създаване на организацията е председател на комитет “Здравеопазване”. През 2015 и 2016 година Димитров е съпредседател и на здравния комитет на Американската търговска камара в България (AmCham). Неведнъж “Мистър Икономика” е споделял философията си за успеха – “освен лидери, трябва да сме и иноватори”. Описва колегите си като ентусиасти, леко луди глави, обединени от обща страст, която не им позволява да се задоволяват с постигнатото. Работохолик и перфекционист – така пък го определят подчинените му в склада за лекарства. Въпреки че на професионално ниво изисква всичко да е премислено и изпипано до последния детайл, колегите му знаят, че е най-взискателен към самия себе си. Партньорите му го определят като човек, който държи на думата си, а това е едно от най-важните качества на успешните бизнес лидери.

Самият Димитров е убеден, че има места, в които човек може да се реализира и да постигне това, за което мечтае, въпреки външната среда. Едно от нещата, които е споделял в лекции пред студенти, е че е хубаво да помислят преди да поемат към Терминал 2, защото трябва да знаят, че ситуацията в Европа не е толкова благоприятна.

Въпреки че работата привидно поглъща голяма част от ежедневието му, Димитров успява да балансира успешен бизнес със семейните ценности и отделя всяка свободна минута за най-близките си хора. Горд баща на трима сина, той споделя, че със семейството си обича пътуванията до любимата Италия и до други чужди дестинации и култури. През зимата с удоволствие кара ски, а през лятото дава мило и драго да търси диви и подходящи за гмуркане места по морето.

Книгите са друг любим елемент от ежедневието на Димитров. В тях намира много отговори на различни въпроси, черпи вдъхновение и идеи. Обича да ги споделя със своя екип, за да могат винаги да бъдат “на една страница”. На въпрос каква литература най-често чете, Димитров споделя, че напоследък има време предимно за професионална, включвайки всякакви теории за корпоративното управление.

 

Динамика в работата, хармония в семейството

Динамика е най-точната дума, с която може да се опише работното ежедневие на Димитър Димитров. За работата си той твърди, че това е и кауза да изгради нещо стойностно и българско, което да остане за бъдещите поколения. Семейството му и спортът са двете неща, които го зареждат всеки ден. За Димитров времето, в което спортува, е шансът му да се фокусира върху най-важното, а за семейството си споделя, че е неговият източник на енергиен баланс.

 

За него

Млад и добре организиран ръководител

Той е от поколението на младите ръководители, които са впечатляващо добре организирани. Резултатите и успехите на компанията са показателни колко успешен лидер е Димитров. В чисто човешки план той е чудесен приятел.

Мими Виткова, изпълнителен директор на “Обединен здравноосигурителен фонд (ОЗОФ) Доверие” ЗАД и бивш здравен министър

 

Изключителен професионалист

Имам удоволствието да познавам г-н Димитър Димитров в качеството му на заместник-председател на УС на КРИБ. Винаги ме е впечатлявал неговият изключителен професионализъм, отдаденост към професията и ясна визия за бъдещето. В общуването ми с него оставам с впечатление, че е човек, който държи на коректността във взаимоотношенията, на честността и лоялността – ценности, които аз самата също споделям.

Боряна Манолова, заместник-председател на УС на КРИБ

 

Стратег, визионер, но и земен човек

Димитър Димитров е стратег и визионер, който си поставя ясни и високи цели. Уважава хората, които си вършат работата със страст, може би защото е един от тях и това му носи гаранция за успех. Има неизчерпаема енергия, притежава лидерски качества и професионализъм, но е и земен човек.

Красимира Чемишанска, президент на Американската търговска камара в България

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.