Димитър Кумчев триумфира за 17-и път на пехливанските борби в родния Асеновград

Станимашкият Херкулес Димитър Кумчев спечели за 17-и път битката за голямата награда (баша) на традиционните пехливански борби в местността Свети Трифон край родния си Асеновград. На финала любимецът на местната публика тушира държавния шампион по свободна борба за младежи Николай Манчев от Хасково и под бурните аплодисменти на близо 3000 зрители вдигна на раменете си баша, който бе под формата на 98-килограмов коч. Освен това Митко Кумчев грабна и джакпота от рекордния награден фонд от 5000 лв., осигурен от Община Асеновград, 20-литрова туба с мавруд от местната винарска изба "Дядо Пламен" и 20-литрова акациево буре за ракия, подарено му от местен негов фен.

"Досега си мислех, че съм печелил 14 пъти баша на пехливанските борби в Асеновград, но за първи път тази година се появи официална статистика и от нея разбрах, че си тръгвам за 17-и път с овена", заяви за "Труд" щастливият победител, който по пътя към триумфа прегази още Николай Пиронков от Пловдив и Кръстин Бояджиев от Харманли.

Общо 65 състезатели от цяла България взеха участие в пехливанските борби в местността "Свети Трифон" край Асеновград, като някои от тях между схватките на тепиха се подгряваха с вино и замезваха с кюфтета и кебапчета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони