Димитър Манолов: Приватизацията е грабеж, участваха поне 4 правителства

Приватизацията е грабеж, имаше планирани милионери. Участваха поне 4 правителства, това беше пладнешки грабеж. Принципът беше сбъркан. Това заяви президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов по Канал 3.

"Работниците се използваха за фасада. Това, което заработваха, малко след това им биваше отнето. Не се позволи да каже пазарът какво има и кое колко струва", допълни Димитър Манолов.

По думите му Иван Костов си е платил полическата цена за това, което е направил.

"Сделките като такива са били законни, но приватизационният контрол отсъстваше. Твърди се, че някои добре са осребрили участието си във властта. Схемата е такава, че тези хора трудно могат да бъдат хванати", добави Манолов.

"Имаше външно настояване да се извършва приватизация. Мотото – "Продавайте, няма значение на каква цена”. В момента натискът да не се разследват приватизационни сделки е за изчистване на политически сметки", уточни Димитър Манолов.

"Дадохме един тон книжа, но правосъдната система не искаше да се занимава с това. Ние бяхме неопитни, тези, които са писали плана, но водеха за носа. Обръчите около политиците днес имат повод да се притесняват", каза още Димитър Манолов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България