Димитър Маринов за работата с Дензъл Уошингтън: Нямах право да се доближа на по-малко от 6 метра и да го заговоря

Снимка: Официален профил във фейсбук

Българският актьор Димитър Маринов, който работи и живее в САЩ, доби световна популярност с ролята си във филма "Зелената книга", и е първият българин, държал "Оскар" в ръцете си, разказа пред Нова тв за съвместната си работа с Дензъл Уошингтън и Рами Малек, с които играе в новия филм "The Little Things".

Маринов е категоричен, че да се работи с Дензъл Уошингтън е трудно. "Това е един уникален човек. Той е изключително съсредоточен", казва българският актьор.

В караваната, отредена за него на снимачната площадка, още в началото на снимките, той трябвало да се запознае с една страница правила за работа с Уошингтън. Едно от тях е било да не ползва телефона си на терен, телефонът му е бил взет.

"Щом Дензъл Уошингтън влезе, аз нямам право да го поздравя, нямам право да го заговоря, докато той не направи контакт с мен. Аз нямам право да се доближавам на по-малко от 6 метра, освен ако той не пожелае. Нямам право да го гледам директно в очите, докато репетираме, нямам право да му задавам въпроси...", са част от правилата, с които Димитър Маринов е трябвало да се съобразява.

Той споделя още, че са репетирали от разстояние. А преди заснемането на всяка сцена Дензъл Уошингтън обикалял с лимузина около хотела, в който се развивало действието, като по този начин актьорът всъщност влизал в образ.

Става ясно, че с Уошингтън няма шеги и закачки на снимачната площадка.

"Опитът ми с Дензъл беше един уникален професионален опит!".

С Рами Малек са имали много приятно общуване, макар че във филма нямат обща сцена.

Филмът "The Litthe Things", който трябва да излезе на 29 януари тази година в САЩ, е по действителната история за залавянето на серийния убиец Ричард Рамирес, който тероризира Лос Анджелис и Сан Франциско през 1984-1985 г. Във филма Дензъл Уошингтън играе ролята на шерифа, който тръгва по следите на Рамирес, Рами Малек пък е млад детектив, който също се занимава със случая и иска да хване убиеца. В образа на садистичния престъпник влиза Джаред Лето, а Димитър Маринов е управител на хотела, в който Рамирес често е отсядал, преди да бъде заловен. В този хотел пристига героят на Дензъл Уошингтън, който обикаля местата, на които Рамирес се е появявал, за да може точно по този начин да усети "малките неща", които да доведат до залавянето на престъпника.

Коментари

Задължително поле