Димитър Марковски: Абсурдно е жена, която е 40 кг с мокри дрехи, да бъде оковавана с пранги на краката

Абсурдно е жена, която е 40 кг с мокри дрехи, да бъде оковавана с пранги на краката . Това каза пред журналисти адвокат Димитър Марковски – адвокат на бившия кмет на „Младост“ Десислава Иванчева.

Той обясни, че Иванчева в момента е в сградата на Специализираната прокуратура без пранги на краката. „Абсурдно е тази жена, която е 40 кг с мокри дрехи, да бъде с пранги на краката. Тя досега беше настанена в болничния стационар на болницата към Софийския затвор. Днес са позволили да се извърши ядреномагнитен резонанс, което прави чест на прокуратурата. С това изследване ще видим дали туморът на хипофизната жлеза е нараснал. И затова днес, след като Иванчева приключи със запознаването с обвинението в съда, ще положи грижа за здравето си“, обясни той.

Адвокатът посочи, че предстои до 15 август да се запознаят с обвиненията по делото и след това ще има право на искания за доказателства и възражения. „После прокуратурата ще прецени кое е основателно и кое – не“, уточни Марковски. Той коментира, че след като се вдигна шум в медиите прангите са били свалени от краката на Иванчева и тя е ходила на изследвания без тях, като и в момента също няма такива. „Надявам се Иванчева да е едно добро начало такова нещо да не се случва скоро. Докато лежеше в болницата също не ѝ даваха да пие енергийни напитки, но ѝ даваха да се боядисва“, каза Марковски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България