Димитър Пенев пак спасителен хап за ЦСКА

Äèìèòúð Ïåíåâ

През март 2009 година Любо Пенев смени чичо си Димитър Пенев начело на ЦСКА. Десет лета по-късно Стратега отново е спасителния хап за „Българска армия“. След абдикацията на своя племенник треньор №1 на ХХ век в тандем със сръбския корифей Любко Петрович ще консултират временния наставник и досегашен асистент Добри Митов. Триумвиратът ще води ЦСКА при гостуването срещу „Черно море“. Митов е един от последните футболисти на „червените“, спечелили златен дубъл през 1997 година. Стратега пък не е бил в оперативното управление на отбора от 2009-а, а изпълняваше длъжността почетен президент.

Любо Пенев изчака до последния момент, за да постави ЦСКА в шах. След като отказа да се качи в самолета за Варна, треньорът пусна декларация (виж пълния текст в www.trud.bg). В нея обвини ръководството, че не го подкрепяло и че имало вътрешен фронт срещу него. Пенев-младши обаче не каза нито един конкретен факт, нито назова кой от клуба е бил „врагът с партиен билет“, който бил срещу него. „Ръководството не застана зад мен – написа Любо. – Подкрепяха ме само феновете. Не съм правил селекцията, не приемам критики и негативи. За три месеца не мога да изчистя грешки, правени 3 години.“

ЦСКА веднага отговори. „Въпреки нашето желание клубът да работи дългосрочно с Любослав Пенев, бяхме изненадани от желанието му да напусне“, пише в ответна декларация.

Ел Голеадор за трети път напуска ЦСКА като треньор през задната врата. Първите два пъти бяха през 2009-а, а при него се официализира отнемането на лиценза през 2015 година. За трите си престоя Пенев не спечели трофей с родния си клуб.

ЦСКА тепърва ще проучва варианти за нов треньор. Подобно нещо не стоеше на дневен ред, тъй като Пенев имаше договор и за следващия сезон. В ЦСКА не очакват скоро Любо да се появи на „Армията“ – негова отколешна традиция, след като не работи в клуба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ