Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Обречените усилия на госпожа Габриел

Димо Гяуров: Атентатът в Манчестър няма да даде отражение върху британските избори

Снимка: Архив

Безспорно терорът се употребява като коз в политическите битки, дори е нещо повече, самите терористи гледат на актовете, които осъществяват като начин на въздействие върху западно общество, върху световната цивилизация. Това каза бившият директор на разузнаването ген. Димо Гяуров по Канал 3.

“Не вярвам, че това, което се случи в Манчестър, ще даде чак такова сериозно отражение на изборния резултат. Действително разликата намалява и продължава да намалява, но аз го отдавам по-скоро на неудовлетвореността на британците от външната политика на г-жа Мей и на преговорите с Европейския съюз, на неяснотата около начина на излизане на Великобритания от ЕС – твърдо или меко”, коментира Гяуров.

“Трудно е да се каже дали дали след изборите Великобритания ще е по-близо да САЩ и Тръмп, ако консерваторите победят, защото самото външно-политическо поведение на САЩ, като че ли в последно време не е константа и е трудно прогнозируемо. Имам предвид, това което се случи в Европа през тази седмица. Заявката на американския президент за излизане от климатичното споразумение. На този фон г-жа Мей съобщи, че остава твърдо с Европа и с останалата част от света. Не бих казал, че това е твърда заявка за политика, която ясно ще се разграничава от САЩ, но все пак е една индикация”, каза още той.

Според Гяуров през последните дни изглежда, че има някаква необявена война между големите европейски държави и САЩ, особено след изявленията на германският канцлер. “Те бяха прекомерно остри, дори бих си позволил да кажа леко неадекватни. Обяснявам си нейното недоволство, че в Италия не бяха постигнати никакви споразумения. Поведението на американския президент беше доста тромаво и непохватно и на срещата на Седемте и на срещата на НАТО. Той не отговори на нормалните европейски очаквания”, коментира още ген. Димо Гяуров.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. САЩ все още задават посоката,а Тръчп е най-влиятелният човек в САЩ и желае да покаже на европейските държави,че за него те трябва поотделно да се стремят да си уреждат всякакви отношения със САЩ,а не по егидата на ЕС,което образувание явно ще неглижира като съюз представляващ европейците или както е казал народът интересът клати феса,а интересът на САЩ е ясен – с различните държани различни договори,а не всички под един знаменател,колкото и това да не се харесва в Брюксел,че и на най-немощните членове на ЕС,който ако остане в сегашния си вид като уредба при неговото управление ще е чудо..

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.