Корнелия Нинова: Искането за оставка на Валери Жаблянов е противоконституцонно

Съдът отложи първото заседание по делото срещу Владо Плацентата

Арестуваха двама, ограбили казино и бензиностанция с пластмасов пистолет

Владимир Тошев: Ако изказването на Жаблянов не е комунистическа тирада и той не е дървена комунистическа глава, аз се извинявам

Пътни полицаи засякоха трима, обявени за издирване Единият е търсен от ГДБОП

Тежко е състоянието на момчето, паднало от прозорец в социален комплекс

Курсант Деница Иванова от НВУ е носител на наградата „Трети март” Отличието е левовата равностойност на 3000 евро

Оперетата “Графиня Марица” отново на търновска сцена Представят постановката с нови попълнения сред солистите

Валери Жаблянов: Мотивите за исканата оставка са образец за политически произвол и фактологическо слабоумие

Доналд Тръмп с мярка срещу модифицираните пушки

ГЕРБ посочи 3 аргумента за оставката на Жаблянов

ДПС не участва в дебатите за исканата оставка на Жаблянов

Петър Москов: Натискът на здравния министър върху другите структури от системата не може да се счита за проблем

България ще бъде домакин на съвместен бизнес форум с организацията за външна търговия на Япония

КЗП съди девет фирми за бързи кредити

Дипломати, политици, военни и граждани поднесоха цветя пред паметника на Съветската армия

Снимки Цветан Томчев

Стотина граждани, дипломати, български военни, депутати от БСП и представители на русофилски организации поднесоха цветя пред паметника на Съветската армия във връзка с държавния празник на Руската Федерация – Деня на Защитника на Отечеството. Посланикът на Русия Анатолий Анатолиевич Макаров се срещна след кратката церемония по поднасянето на венци пред паметника с петима мотористи, български представители на московските “Нощни вълци”. Той благодари на водача им Денчо Златанов за дежурството през нощта да бъде опазен монумента от посегателство на вандали.

Сред поднеслите венци и цветя бяха Жельо Бойчев и Калоян Паргов от БСП, Светлана Шаренкова от движение “Русофили”, проф. Захари Захариев, председател на фондация “Славяни” и член на НС на БСП, Снежана Тодорова Федотова, председател на “Дружеството на българите, завършили в Русия” и председател на СБЖ. В края на кратката церемония се появи бизнесмена-предприемач Николай Банев, придружен от журналистката Светослава Рудолф и майка му.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

 1. Обективен факт е, че оттогава до ден днешен Руската империя се стреми да унищожи независимата българска държава и установи на нейната територия колониална администрация под една или друга форма. Целта и е да използва тази територия за плацдарм, когато един ден реши да постигне вековната си мечта – контрол на Проливите и излаз на Средиземно море. Независимата българска държава е прът в колелата на тези планове.

  Между 1944 г. и 1989 г. Руската империя в съветския си вариант постига пълен успех в разрушаването на българската държава и държавност. Макар и формално отделна държава, на практика България престава да съществува като самостоятелен държавен субект. И това също е исторически факт.

 2. Обективен факт е, че през 1878 г., като страничен ефект от изхода на една от десетината руско-османски войни, българите в Османската империя успяват да възстановят държавната си традиция. Войната между Руската и Османската империи в никакъв случай не може да бъде наречена освободителна, тъй като не е имала за цел да освобождава никого.

  Също така обективен факт е, че оттогава до ден днешен Руската империя се стреми да унищожи независимата българска държава и установи на нейната територия колониална администрация под една или друга форма. Целта и е да използва тази територия за плацдарм, когато един ден реши да постигне вековната си мечта – контрол на Проливите и излаз на Средиземно море. Независимата българска държава е прът в колелата на тези планове.

  Между 1944 г. и 1989 г. Руската империя в съветския си вариант постига пълен успех в разрушаването на българската държава и държавност. Макар и формално отделна държава, на практика България престава да съществува като самостоятелен държавен субект. И това също е исторически факт.

  Тези паметници, включително фалическия символ МОЧА със шмайзера на върха са символ на погазването на българската държавност

 3. А мерзавците, особено униформените, поднасящи цветя на този паметник, са срам и позор за пагона, воинската чест и България. Нормалните българи и патриоти обичат Родината си. А русофилите обичат чужда родина. Тоест, те са по дефиниция чуждопоклонници, родоотстъпници и национални предатели.

  Истинският български патриот е задължително русофоб. Русофоб означава човек, който се страхува от Русия. Страхът е нормален и здравословен в случая, само идиотите не се страхуват. Русофобът се отнася с подозрение, опасение и страх към Русия в сегашната ситуация. Само глупаците, идиотите и платените руски агенти не се страхуват от луд с картечница, каквато е путинова Русия.

  Още повече, че Русия е била, е и ще бъде НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ВРАГ НА БЪЛГАРСКАТА НЕЗАВИМОСТ И ДЪРЖАВНОСТ. Който твърди обратното, или не познава българската история, или е руски агент и национален предател. Трета възможност не съществува.

 4. България се е освободила през 1878-ма поради неуспех на опита на Русия да анексира територията ни изпозвайки основно чужда кръв – тази на българи, украинци, румънци и финландци.

Отговорете