Директорката на яслата, разследвана за насилие над дете: Тези кръвонасядания може да са получени навсякъде

Кадър от БТВ

По думите на майката момиченцето станало асоциално, плашело се от всички и плачело

Прокуратурата разследва насилие над момиченце на две години в ясла в Ловеч . Сигналът е подаден от неговата майка Маргарита Стоянова, която разказа причините за жалбата си пред БТВ.

Случката се е разиграла преди 2 месеца. На втория ден, в който момиченцето посещава яслата. "На първият ден беше добре, на втория ден се разстрои", разказва Маргарита, която се усъмнила, че нещо не е както трябва, след като детето започнало да плаче при опита й да го изкъпе и не позволило да бъде съблечено. "Изпадна в истерия", спомня си майката, която забелязала синина на дясното рамо на дъщеря си.

По съвет на педиатър Маргарита завела дъщеря си на съдебен лекар, според чиито заключения нараняването е причинено от насилие, притискане или удар с тъп предмет. Междувременно, поведението на момиченцето ставало все по-асоциално, плашело се от всички и плачело. След като получила заключенията на съдебния лекар, майката се срещнала с директорката на яслата, която помолила да провери случая. "Искам да уточня, че обвиненията не са към цялата ясла, а към определен човек там", заяви майката.

Своята версия разказа и директорката на детската ясла Магдалена Баева. "Тези кръвонасядания може да са получени навсякъде", заяви Баева, която е категорична, че в нейната ясла работят професионалисти и тя е контролирала през цялото време техните действия с новите деца. Директорката на детска ясла"Патиланци" каза, че през цялото време е била във връзка с Маргарита и е изпращала снимки на дъщеричката й във "Вайбър", за да й покаже как е, защото знае, че първите дни в яслата и децата, и родителите се тревожат.

След разговора й с Маргарита, директорката е поискала писмени обяснения от всички служителки и според тях по тялото на момичето не са били забелязани синини. Освен това, според Баева, майката е оставяла дъщеря си и при други хора, които да я гледат,  така че тези синини може да са получени там. Маргарита Стоянова обаче отрече да е получавала съобщения и снимки от директорката на "Вайбър" и призова да ги покаже. Що се отнася до гледането на дъщеря й от чужди хора, то тя я взима със себе си на работа и там в грижите за нея й помага нейна приятелка, с която работи - именно защото детето й не иска да ходи на ясла и плаче. Общината се е самосезирала за случая и е назначила вътрешна проверка в детската ясла.

Коментари

Задължително поле