Безработен приюти 8 щъркела

Селена Гомез с първи снимки след трансплантацията й на бъбрек

Война на дупките обяви Бойко Борисов (обзор) Министър-председателят обеща да изкара 200 000 чиновници по пътищата

Може да ви преместят на друго работно място, ако имате ТЕЛК

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 март 2018

Назначават 1300 войници до края на 2018 година Заделени са 30 млн. лв. за заплати

Автобус премаза крака на жена, тя загина

Стрелба и бой с брадви в Рупци 17-годишен нападател пронизан от стоп патрон в крака

Сирийското външно министерство разкритикува турското превземане на Африн

Българи купуват ниви до морето в Гърция и слагат каравана

Лошо, Георгиева, много лошо С фалшиви новини срещу прокуратурата и Българското председателство на ЕС

Природният газ поскъпва с 2,5% от април Без промяна на парното и водата

Съдът реши директорът на здравната каса в Ловеч да остане под домашен арест

Министерство на финансите с 18 мерки срещу корупцията Режат външни фирми от достъп до документи за конкурси

82,9% от българите са със собствено жилище

Директорът на БОРКОР: Дребната корупция в България се възприема за норма

Снимка: БНТ

Няма цялостна упорита работа за намаляване на административната тежест в общините, трябва много закони да се проверят и заедно с бизнеса да видим от кои услуги да се откажем, с кои режими да се съгласим. Това каза пред БНТ директорът на БОРКОР Елеонора Николова.

Според нея дребната корупция в България се възприема за норма. Тя уточни, че направеният тази година анализ на центъра за борба с корупцията обхваща основно предпоставките за корупционни практики в общините.

„Наблюдава се разлика в цените за едни и същи услуги и режими в различните общини. И въпреки че има лек прираст в бюджетите, не се разкриват работни места и няма отстъпване от намаление на цените. Тези приходи, които идват от такси и услуги, се явяват двойно данъчно дъно за бизнеса“, коментира Николова.

Според нея трябва и да се предприемат мерки в сферата на медицинските изделия.

„Много често лекарите пишат на едно листче името на изделието и пращат пациента при търговеца. Това според мен е в сферата на сивата икономика и трябва да се промени.“, каза още тя.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Не само дребната Еленче, но и едрата корупция вече се възприема като законна:))) Ти като бос на бърборко трябва да знаеш най-добре, нали:)? Приятна седмица на всички все още некорумпирани българи:)!!!Другите БОГ да ги……!

    1. Като споменаваш боркор, подгониха ли някого, че еп си построиха сграда за милиард без търг – в противоречие с правилата на ес?

  2. Че едрата корупция е в гените на всеки западноевропеец. Комунистите я изкорениха и затова демократите толкова ги мразят

  3. Да, така е Кмнтр:) По онова време имаше Смъртно Наказание, ако те хванат, че си нанесъл щети в особено големи размери на народното стопанство и държавната-народна собственост. Но сега нали немаме държавна собственост всеки си краде и корумпясва както си иска:) Щом могат пък и целокупния български народ им е дал хммм ”позволително”:)) що не:) Иначе работиш за 500-700 лв мес. и ти викат ”щастлив беден”:))) И колко така?????

  4. Тази бивша комунистическа партийна секретарка винаги е уредена не защото е свършила някаква полезна за Бг работа, а защото също като Поптодорова е покровителствана от соломоновата общност. От БОРКОР досега няма абсолютно никаква полза, отдавна трябваше да се закрие.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.