Директорът на затвора в Пловдив: Не съм получавал заплахи (СНИМКИ)

Джипът „Опел” на директора на затвора в Пловдив Божил Иванов е бил запален в четвъртък около 21.40 часа пред дома му на улица „Тодор Александров” в район „Южен” на града под тепетата. Според очевидци палежът е дело на двама души, които са полели предната част на автомобила със запалителна течност и след това са й драснали клечката.

Пожарникарите са пристигнали бързо и са успели да овладеят пламъците, но предната част на джипа е почти напълно унищожена. Самият Божил Иванов твърди, че не е бил заплашван, но според разследващите инцидентът най-вероятно е свързан с работата му.

Самоличността на извършителите все още не е установена, но по случая е образувано досъдебно производство и е извършен оглед на местопрестъплението.

Това е втори случай на палеж на лек автомобил на човек от управата на Пловдивския затвор през последните 3 месеца, след като в нощта на 18 срещу 19 септември по идентичен начин пред дома му същата участ имаше и колата „Опел Кадет” на шефа на охраната на тъмницата Стефан Георгиев.

Тогава злосторниците, които все още не са разкрити, също поляха със запалителна течност предната част на опела и причиниха сериозни щети на возилото. Не е изключено да става дума за едни и същи бандити, предполагат разследващите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право