Дирят за убийство министър на щастието

Лал Сингх Аря е член на управляващата индийска партия

Министърът на щастието в централния индийски щат Мадхя Прадеш е издирван във връзка с убийство, съобщи местната полиция, цитирана от Би Би Си.

Униформените дирят Лал Сингх Аря (53 г.), който е в неизвестност от вторник, след като съд нареди ареста му. Заподозрян е в убийството на опозиционен политик през 2009 г. и по-рано е отхвърлял тези обвинения.

Мадхя Прадеш е първият и единствен щат в Индия, който има министерство на щастието, чиято задача е да работи за благополучието на гражданите. Департаментът бе създаден през 2016 г. от управляващата Народна партия на индийския премиер Нарендра Моди и бе натоварен “да създаде екосистема, която ще позволи на хората да реализират потенциала си на вътрешно благоденствие”. Щатът е втори по големина в Индия с население от над 70 млн. души.

Аря ръководи министерството от основаването му, включително 5 други департамента, сред които авиация, администрация и благосъстояние на кастите и племената.

Полицията заяви, че се надява да залови министъра преди насроченото му явяване пред съд на 19 декември. “Уверени сме, че ще го хванем дотогава”, подчерта подполковник Прашант Каре.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия