Дирят 53-годишен, загубил се във виелицата в Исперихско

53-годишен мъж е изчезнал в снежната виелица в района на село Вазово, община Исперих. Той тръгнал от дома си за работа към 4-4,30 часа в петък. Работел извън селото в стопански двор, където имало кравеферма. Виелицата била толкова силна, че мъжът загубил ориентир и се загубил, разказа за "Труд" кметът на Исперих Бейсим Руфат.

Мъжът успял да поддържа връзка с колегите си докъм 10-10,30 часа, след което батерията му или е паднала или е загубил обхват. По време на разговорите така и не успели да уточнят къде се намира. Вдигнати са били по тревога спасителни екипи, които го издирват с високопроходими автомобили. Били проверени районите в посока Исперих и Свещари, но нямало следа от загубилия се човек, каза Руфат.

Издирването продължава, но виелицата в района е страховита и няма видимост, което затруднява спасителните екипи. Хората се молят да открият жив човека, който е от часове в студа. пътищата в района са затворени и не се чистят заради силния вятър. Очаква се работата по тях да започне в събота сутринта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България