Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Пламна известен ресторант в София

Патриарх Неофит стана Почетен гражданин на Перник

Опашка от тирове на „Капитан Андреево“

Борис Джонсън обяви, че няма да преговаря за отсрочка на Брекзит

EK призова Лондон да обясни „възможно най-скоро“ какво планира за Брекзит

Графа заведе семейството си в Египет (СНИМКИ)

5-метрова вълна заля село в Сибир след скъсване на язовирна стена (ВИДЕО) Към момента жертвите на тежкия инцидент са 15

Британските депутати принудиха Борис Джонсън да иска от ЕС отсрочка за Брекзит

Вицепрезидентът разговаря с ръководителите на Съвета на Европа и на неговата Парламентарна асамблея

Баскетболен празник “Играй с Везенков!” в Ботевград

Дисквалификация от изборната надпревара заплашва кандидата за кмет на ГЕРБ в Горна Оряховица Инж. Добромир Добрев е мераклия за трети мандат, но са открити несъответствия в адресната му декларация

Инж. Добромир Добрев

Дисквалификация от изборната надпревара застрашава кандидата за кмет на Горна Оряховица от ГЕРБ инж. Добромир Добрев. Той е мераклия да управлява трети мандат железничарския град. От ЦИК обаче са открили несъответствия в адресната му декларация.

По този повод ОИК Горна Оряховица е сезирана с писмо на ЦИК, с което комисията е уведомена за наличие на несъответствия, възникнали след получен списък с писмо от ГД “ГРАО“ в МРРБ. В резултат на тази проверка е установено, че в приложения към писмото списък е посочено несъответствие за кандидат с имена Добромир Стойков Добрев с основание – липса на настоящ адрес на лицето като дерегистрирано. В писмото на ЦИК се указва, че в срок не по-късно от 18:00 ч. на 01.10.2019г. ОИК Горна Оряховица следва да се произнесе с решение за наличието на предпоставки за заличаване на регистрацията на кандидата, посочен в приложения списък, става ясно от съобщение на страницата на ОИК-Горна Оряховица.

Общинската избирателна комисия е извършила служебна проверка и от събраните писмени доказателства е установила, че Добромир Добрев е роден в Горна Оряховица и към настоящия момент постоянният му адрес е в града.

„Като студент в Русе е имал регистриран настоящ адрес там. На основание чл.99 б, ал. 4 от ЗГР е заличен от органа по чл.92, ал.1. В случая важи правилото на §1, т.3 от ЗГР, който въвежда дефиницията за „заличаване на адресна регистрация“. Това е автоматизирано възстановяване на предходния постоянен и/или настоящ адрес на лицето. Ето защо следва да се сподели твърдението, че Добромир Стойков Добрев към датата на регистрацията му с Решение 66-МИ от 24.09.2019г. на ОИК Горна Оряховица е с настоящ адрес Горна Оряховица, ул.„Никола Петров“ 29. Този адрес е настоящ от 18.07.2016 – датата на дерегистрация по чл.99б, ал.4 от ЗГР.От друга страна за ОИК Горна Оряховица е и ноторно известен факта, че кандидата Добромир Стойков Добрев е бил избран и е изпълнявал длъжността Кмет на Община Горна Оряховица за периода 2011-2015 година, 2015-2019 година“, се казва в становище на ОИК-Горна Оряховица.

Комисията отказва да заличи инж. Добрев от избирателните списъци. От ЦИК обаче е извършена повторна проверка и нарушението е потвърдено.

Репортер на „Труд“ потърси за коментар инж. Добромир Добрев, но той не отговаряше на телефона си.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.