Расисткият скандал скара и политиците

Силно земетресение край филипинския остров Минданао

Спортният министър Кралев: Президентът за пореден път прояви своята некомпетентност

Папата анатемоса преяждането

Засилват контрола срещу нерегламентираното изгаряне на отпадъци

Не пускат Михайлов да си тръгне от БФС

Сирийската армия влезе в град Ракка

Ердоган не желае да се срещне с Помпео и Пенс в Анкара, а само с Тръмп

Лия прави клип на култова своя балада Със „Сини очи“ певицата стартира издаването на поредица от шлагерни сингли, които ще събере в албум

Д-р Мариян Иванов: Помогнете на имунната си защита през есента и зимата Билкови и хомеопатични средства държат вирусите и бактериите надалече

Новият посланик на САЩ Херо Мустафа пристигна в България

Ким Чен-ун изкачи на бял кон свещената за корейците планина Пектусан (СНИМКИ)

Добричката болница с нова апаратура за 104 000 лв.

Цацаров и Гешев са на посещение в САЩ

Дискусия по проблемите на децата от Северен Централен регион подготвят в Търново

Българското училище за политика „Димитър Паница” организира регионална среща по проблемите на децата от Северен Централен регион на България. На 7 април в във Велико Търново ще бъдат изнесени данните от специалния анализ за проблемите на малките жители на областите Велико Търново, Габрово, Разград, Русе и Силистра.

Марияна Георгиева – психолог и обучител в образователни програми на различни български и чужди организации, ще даде отговор на въпросите за броя на отпадналите от училище за учебната 2016 -2017 г. в всеки регион. Ще бъде посочено в коя от областите на Северен Централен регион са най-много децата в конфликт със закона и къде те са най-малко. На форума ще стане ясно колко са децата с увреждания в отделните области и какви са услугите, подкрепящи тази група.

Регионалната среща за обмен на опит и направеният анализ се осъществяват в рамките на проекта „Гласът на българските деца”, който се реализира от Българското училище за политика “Димитър Паница” с експертното съдействие на Националната мрежа за децата. Проектът е създаден, за да засили процеса на формулиране и прилагане на адекватни детски политики и да подпомогне въвеждането на добри практики за разрешаване на актуални проблеми.

Планирани са общо шест срещи за обмен на опит за всеки планов регион в страната. На тях ще присъстват представители на областните управи, местната власт, неправителствения сектор, политически и граждански лидери. Проектът “Гласът на българските деца” се осъществява благодарение на финансовата подкрепа от Фондация “Оук”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.