На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Дискусия по проблемите на децата от Северен Централен регион подготвят в Търново

Снимка: Община Велико Търново

Българското училище за политика „Димитър Паница” организира регионална среща по проблемите на децата от Северен Централен регион на България. На 7 април в във Велико Търново ще бъдат изнесени данните от специалния анализ за проблемите на малките жители на областите Велико Търново, Габрово, Разград, Русе и Силистра.

Марияна Георгиева – психолог и обучител в образователни програми на различни български и чужди организации, ще даде отговор на въпросите за броя на отпадналите от училище за учебната 2016 -2017 г. в всеки регион. Ще бъде посочено в коя от областите на Северен Централен регион са най-много децата в конфликт със закона и къде те са най-малко. На форума ще стане ясно колко са децата с увреждания в отделните области и какви са услугите, подкрепящи тази група.

Регионалната среща за обмен на опит и направеният анализ се осъществяват в рамките на проекта „Гласът на българските деца”, който се реализира от Българското училище за политика “Димитър Паница” с експертното съдействие на Националната мрежа за децата. Проектът е създаден, за да засили процеса на формулиране и прилагане на адекватни детски политики и да подпомогне въвеждането на добри практики за разрешаване на актуални проблеми.

Планирани са общо шест срещи за обмен на опит за всеки планов регион в страната. На тях ще присъстват представители на областните управи, местната власт, неправителствения сектор, политически и граждански лидери. Проектът “Гласът на българските деца” се осъществява благодарение на финансовата подкрепа от Фондация “Оук”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.